Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vanvidd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Transportøkonomisk institutt (TØI) skal legge ned sin avdeling for trafikksikkerhet. Samferdselsdepartementet har skåret ned bevilgningene med mer enn en tredel. Derfor kan man ikke nå bygge ut forskningen rundt trafikksikkerhet, slik man håpet. Man må legge den ned. Dette skjer samtidig som antall dødsulykker på veiene øker for første gang siden 1986. Fra og med i år har vi også fått en stor og utsatt gruppe fotgjengere, nemlig seksåringene. Det er blant annet sikringstiltak for disse som forskningen har arbeidet med.
  • Vanviddet stanser ikke der. Når først avdelingen legges ned og forskningen avbrytes, svekkes den kompetansen som er opparbeidet gjennom år. Men trafikken lar seg ikke på samme måte styre som forskningen: Den bare øker. Derfor bør det være departementets plikt ikke å skjære ned på bevilgningene, men tvert imot å øke dem, slik at liv kan spares.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!