Vanvikan-saken gjenopptatt etter fem år. Far siktet

15 måneder gammel gutt døde, saken ble henlagt.

FUNNET HJEMME: Den 15 måneder gamle gutten ble funnet død hjemme i Vanvikan. Her jobber politiets krimteknikere på åstedet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
FUNNET HJEMME: Den 15 måneder gamle gutten ble funnet død hjemme i Vanvikan. Her jobber politiets krimteknikere på åstedet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den såkalte Vanvikan-saken er gjenopptatt, etter å ha blitt henlagt for fem år siden. Det bekrefter påtaleansvarlig, politiadvokat Åsta Elden ved Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

- Saken er gjenopptatt på bakgrunn av nye opplysninger fra vitner. Det er ikke gjort nye tekniske funn i saken, sier Elden.

Mor død

I november 2013 ble en 15 måneder gammel gutt funnet død hjemme i Vanvikan i Leksvik kommune. Både faren og moren ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge, men saken ble henlagt på bevisets stilling året etter fordi obduksjonen ikke kunne fastslå dødsårsaken.

Nå er altså saken gjenopptatt. Bare faren, nå i 30-åra, er siktet denne gangen. Moren døde i fjor.

- Faren ble pågrepet på sin nåværende bopel i Finnmark onsdag 11. september, og framstilt for fengsling to dager seinere. Han ble fengslet for to uker med brev- og besøksforbud i Alta tingrett, men kjennelsen er anket og ennå ikke behandlet i lagmannsretten, sier politiadvokaten.

Tingrettens begrunnelse for fengslingen er fare for bevisforspillelse.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen, og er naturlig nok preget av situasjonen. Han anser det som svært belastende at saken nå er gjenopptatt etter alle disse åra, sier mannens forsvarer, Heidi Reisvang i Advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer