Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøkaos i Sverige:

Vanvittig snøbilde vekker oppsikt

- Veldig mange trodde det var aprilsnarr.

NEDSNØDD: Høyfjellshotellet la ut dette bildet på mandag. Bildet er sendt fra en privatperson. Foto: Privat/Riksgränsen
NEDSNØDD: Høyfjellshotellet la ut dette bildet på mandag. Bildet er sendt fra en privatperson. Foto: Privat/Riksgränsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har kommet inn en del spørsmål om snøsituasjonen, så vi tror dette bildet kan besvare disse, skriver skihotellet Riksgränsen på Facebook mandag denne uka.

Riksgränsen holder til i Norrbottens län, som ligger i den nordlige delen av Sverige. Snøbildet, som viser en person stående mellom et nedsnødd hus og en enorm snøvegg, har vakt stor oppsikt med 5000 reaksjoner på Facebook.

- Veldig mange trodde dette var aprilsnarr, men det er det ikke. Enkelte steder har det kommet over fire meter med snø, sier Per Jonsson Öhlin, markedssjef på Laplandsresort til Aftonbladet.

- Uvanlig

Til Dagbladet forteller markedssjefen at de la ut bildet for å vise folk hvor mye snø det var på området.

- Mange skihoteller har slitt med for lite snø. Derfor ville vi vise at vi har en helt fantastisk vinter, sier Öhlin, og forteller at skisesongen varer helt fram til sankthans.

- Pleier dere å ha så mye snø?

- Nei, det gjør vi ikke. Vi pleier å ha mye snø, men ikke så mye. Dette er uvanlig.

Snørekord

Tidligere i år var det flere steder i Norge som opplevde kraftig vind og mye snø. I januar ble det satt snørekord i Flakstad i Lofoten. På et døgn hadde snømengden økt fra 65 centimeter til totalt 130 centimeter.

Dette førte til at skolene måtte stenge, og kystvaktskipet KV Heimdal måtte bistå med evakuering av innbyggere.

LOFOTEN: Enorme snømengder skaper trøbbel i nord. Mandag 28. januar er flere skoler stengt som følge av uværet. Video: @kristoffer.lorentzen, @janarned og Vestvågøy kommune. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

Jæren opplevde også et voldsomt snøkaos i vinter. Kraftig vind og snø gjorde at en rekke biler ble sittende fast i mørket, og måtte bli reddet med scootere i løpet av natta.

- Jeg tar forbehold om riktig årstall i farta, men det har ikke vært så heftig vintervær på og rundt Jæren siden 2011/2012, da et tog sto fast, sa operasjonsleder Olaug Bjørn i Søt-Vest politidistrikt til Dagbladet i januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!