TORDEN PÅ VEI: Meteorologene melder natt til torsdag at et kraftig tordenvær er på vei. Bildet er tatt i natt klokka kvart over fire. Foto: Meteorologene / Twitter / Skjermdump
TORDEN PÅ VEI: Meteorologene melder natt til torsdag at et kraftig tordenvær er på vei. Bildet er tatt i natt klokka kvart over fire. Foto: Meteorologene / Twitter / SkjermdumpVis mer

«Vanvittig» tordenvær svekket på vei mot kysten

Blir ikke så voldsomt som antatt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene meldte natt til torsdag at et kraftig tordenvær beveget seg mot Vestlandet, men uværet har svekket seg betydelig på vei inn mot kysten.

Ustabil luft og høye temperaturer gir ettermiddagsbyger og fortsatt fare for tordenvær på Vestlandet, i Møre og Romsdal og på Østlandet torsdag, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter.

Natt til torsdag tvitret Meteorologene et bilde som viser et stort område markert med lynnedslag i havområdet mellom Storbritannia, Danmark og Norge.

- Bildet viser observasjoner av et vanvittig tordenvær ute i Nordsjøen nå i natt. Det beveger seg sakte mot land, opplyste Meteorologene.

De meldte at «kornmo», lysninger i skyene som skyldes lyn uten hørbar torden, var observert flere steder på Sørlandet.

Siden har imidlertid tordenbygene roet seg betydelig.

- Det var veldig heftig da det var ute i Nordsjøen i natt, men fronten har begynt å svekke seg allerede. Det er mulighet for at det blir noen tordenbyger, men ikke så heftig som på bildene, sier vakthavende meteorolog Solbjørg Apeland ved StormGeo til Bergensavisen torsdag formiddag.

(NTB / Dagbladet)