Våpen-desperadoen fremdeles på frifot

Store væpnede styrker leter fortsatt etter den væpnede flypassasjeren som i går kveld forsøkte å smugle med seg et håndvåpen og ammunisjon om bord på et Braathens-fly til Oslo. Mannen, trolig en danske, betegnes som farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag fant politiet båten som mannen flyktet i på Valderøya utenfor Ålesund.

  Den om lag 17 fot store trebåten med en liten innenbordsmotor ble funnet ved Mullelidkaia. Det var skader på propellen, og i tillegg var roret og bunnproppen borte. En flytevest ble funnet i nærheten av båten.

  Etter funnet av båten forsøkte politiet å finne ut om det var stjålet noen båter fra Valderøya i løpet av natten, melder NTB.

  Ingenting tyder på at det er blitt begått noe båttyveri, og dermed tyder alt på at mannen befinner seg på Valderøya.

 Mannen ble stanset i en rutinekontroll på Ålesund lufthavn, Vigra, litt over klokka 20 i går kveld. Da den desperate flypassasjeren forstod at flypersonalet hadde oppdaget våpenet, sprang han av gårde og truet til seg en båt med skytevåpenet.

  Politiet vet ikke om mannen er farlig:

  - Men vi vet at han er bevæpnet, sier jourhavende Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

På øya

- Med mindre mannen kom seg bort fra Valderøya i går kveld, regner vi med at han er der fremdeles, forteller jourhavende Bøen.

  Politiet har hatt sperringer rundt hele Valderøya og omegn i hele dag, og har i hovedsak lett etter mannen på Valderøya og de tre omkringliggende øyene. Politiet regner ikke med at mannen har falt i sjøen.

Kontaktet dansk politi

Den ettersøkte mannen skal være i 30-åra og er trolig dansk. Mannen har mørkt blondt hår og var i går ikledd en blå dressbukse og fritidsjakke av samme farge.

  - Han er rundt 170-175 cm høy og i går hadde han skjegg, utdyper Bøen.

  Sunnmøre politidistrikt har kontaktet dansk politi for bistand.

(Dagbladet :på nettet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer