Våpen funnet etter at 17-åring ble skutt

Oslo (NTB): Politiet har funnet våpenet som ble brukt da en 17 år gammel gutt ble skutt i hodet i Bærum natt til lørdag. Skadene er alvorlige, men ikke livstruende. Politiet mistenker en ung mann for å ha løsnet skuddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiavdelingssjef Terje Ringstad ved Asker og Bærum politidistrikt sier til NTB at politiet håper å løse saken i løpet av lørdag. Våpenet - en revolver - ble funnet nær åstedet.

- Vi holder på å avhøre et 20-talls vitner. Vi har foreløpig ikke konfrontert den mannen vi mistenker, men skal avhøre ham senere, sier Ringstad.

Ringstad sier at politiet tror den som skjøt ikke hadde tillatelse til å bære våpen. Etterforskningen konsentreres om å fastslå hvem som skjøt, og om å finne ut om skuddet var løsnet med vilje eller ved et uhell.

Ikke livstruende

Gutten ble truffet i hodet av skuddet ved 00.30-tiden natt til lørdag, og ble fraktet til Ullevål sykehus. Han ankom sykehuset en time etter at han ble skutt. Gutten ble operert og tilstanden var lørdag formiddag stabil, og ifølge sykehuset er gutten utenfor fare.

Politiet mener han er truffet av ett eneste skudd.

Skyteepisoden fant sted i Åses gate i vestre del av Bærum. Gutten hadde vært på fest i en leilighet sammen med noen kamerater like før de dro ut og skuddet falt.