Våpen funnet i Porsanger

Politiet fant i dag et våpen som undersøkes mot drapet på Bernt Alfred Lillebo (52). Sønnen og en kamerat er siktet for drapet, og de er ettersøkt i hele Norden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det funnet et våpen på stedet, men politiet vil ikke kommentere om våpenet har noe med drapet å gjøre.

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet et våpen der ute som selvfølgelig vil bli undersøkt, sier politiinspektør Inger-Marie Landfald ved Vest-Finnmark politidistrikt til NTB.

Bernt Alfred Lillebo ble skutt og drept på kloss hold. De to ungdommene er siktet for forsettlig drap, men er ikke pågrepet av politiet.

- De to ble sist observert i mannens hjembygd Børselv lørdag 1. juli. De hadde da tatt skiltene fra avdødes bil og satt dem på en avskiltet bil, før de forsvant fra Børselv. Bilen er ifølge NTB en mørk rød Toyota. Etter dette har vi ingen opplysninger, sier politiinspektør Inger-Marie Landfald ved politiet i Vestfinnmark til Dagbladet.no.

Ingen av de to guttene, som nå nå er etterlyst i hele Norden, skal ha sertifikat. Etterforskere undersøker om det har vært bevegelse på de to guttenes bankkontoer. Eventuelle mobiltelefoner sjekkes også for aktivitet.

Men guttene har et flere dager langt forsprang på etterforskerne. De dro til fastlandet fra Reinøya fredag. Den 52 år gamle laksefiskeren ble først meldt savnet mandag.

Var på fisketur

Saken startet som en leteaksjon etter at avdøde ble meldt savnet mandag. Han skulle ha vært på den privateide Reinøya i Porsangerfjorden sammen med de to ungdommene.

- KV Barentshav ble bedt om å legge seg utenfor Reinøya. Redningshelikopter ble koblet inn tirsdag. Helikopteret foretok grovsøk, og fant avdøde der, sier Landfald.

- Kripos ble kontaktet på bakgrunn av det legen i redningshelikopteret beskrev av skader på avdøde. Han er skutt, men jeg kan ikke si noe om hvilket våpen som er brukt og hvor mannen er skutt av hensyn til den videre etterforskningen, sier Landfald.

52-åringens 17 år gamle sønn og hans 18 år gamle kamerat var med på fisketuren.

- Vi har grunn til å tro at de to var de siste som så mannen i live. På bakgrunn av dette, og omstendighetene de har forsvunnet under, har vi tatt ut siktelse mot guttene, forklarer politiinspektøren.