Våpen i bøtter og spann

Gammel dame tok trikken med to ladde pistoler i veska. Aldri har så mange strømmet bevæpnet til politiet. Våpenamnestiet avsluttes tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den gamle enken hadde aldri likt pistolene som i mange år okkuperte nattbordskuffen.

Lite visste hun om at pistolene var skarpladd. Hun la de i veska, og tok trikken hele veien gjennom Oslo for å levere dem inn til politiet på Grønland.

- Det er bare en av flere episoder vi har vært borti, forteller leder for våpenavdelingen i Oslo politidistrikt Liv Aasberg Corneliussen.

Til nå har hun fått inn over ett tonn ammunisjon, 790 våpen til destruksjon, og 400 våpen som folk ønsker å få lovlig registrert, siden våpenamnestiet startet 1. september i fjor.

De siste ukene har folk strømmet til politistasjonene landet rundt for å levere inn uregistrerte våpen og ammunisjon i ly av politiets våpenamnesti.

Det er bokstavelig talt skytevåpen i bøtter og spann på lageret Corneliussen administrerer. Og det selv om det går ukentlige transporter til KRIPOS, hvor broparten destrueres.

Siste frist

I snart et år har det vært våpenamnesti i Norge, hvor folk med ulovlige uregistrerte våpen kan levere inn disse til politiet uten frykt for straff eller risiko for å miste våpenkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer