Våpen, sprit og horer på cella

I en omfattende razzia i Colombias største fengsel i helga oppdaget politiet at fangene laget sitt eget brennevin, leide inn prostituerte og holdt rottweilere som kjæledyr. Det ble også funnet automatgeværer og håndgranater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet talte opp at fangene hadde 511 prostituerte boende hos seg i fengselet, som bare er for menn.

Politifolkene oppdaget også en privat sauna, en hemmelig gymsal, en brennevinsfabrikk, narkotika, vakthunder og våpen overalt.

Til sammen ble det talt opp 35 skytevåpen, blant annet automatgeværer, fire kilo eksplosiver, kniver og håndgranater.

25 drept

Skandalen i det kolombianske fengselet ble avdekket etter at 25 innsatte ble drept i et voldsomt oppgjør mellom rivaliserende gjenger i fengselet.

Colombias rikspolitisjef, Rosso José Serrano, kalte fengselet et sentrum for korrupsjon, utpressing, kidnapping, narkotikatrafikk og prostitusjon.

De innsatte hadde radioer, mobiltelefoner og PC-er i sine celler, som de brukte til å fjernstyre kriminelle operasjoner utenfor murene. - I hver eneste mur var det løse mursteiner, og bak dem var det en radio, et våpen, marihuana og ammunisjon, sier Serrano til nyhetsbyrået Reuter.

En av fangene, som er leder for geriljagruppa FARC, hadde sin egen private sauna og gymsal i cella. Han er nå overført til et annet fengsel.

Sikrere i Norge

- Jeg tror ikke vi har noen hemmelig spritfabrikk her, ler underdirektør ved Ringerike kretsfengsel, Marit Rossehaug.

Hun presiserer at sikkerheten ved fengselet er for streng til at kolombianske tilstander skal få utvikle seg.

- Alt besøk skjer på egne besøksrom, og vi foretar rutinemessig visitasjoner av de innsatte. Også cellene blir gått gjennom fra tid til annen, sier Rossehaug.

kristian.sarastuen@dagbladet.no