- HATET KVINNER: Minst tre kvinner er drept etter at en 48 år gammel mann begynte å skyte vil rundt seg på helsestudioet LA Fitness i Bridgeville utenfor Pittsburg i USA. Gjerningsmannen drepte seg selv etterpå. Foto:  Jeff Swensen/Getty Images/AFP/SCANPIX
- HATET KVINNER: Minst tre kvinner er drept etter at en 48 år gammel mann begynte å skyte vil rundt seg på helsestudioet LA Fitness i Bridgeville utenfor Pittsburg i USA. Gjerningsmannen drepte seg selv etterpå. Foto: Jeff Swensen/Getty Images/AFP/SCANPIXVis mer

- Våpendesperado hatet kvinner

Drepte minst tre kvinner på helsestudio i USA. Lapp avslører at han ønsket å ta sitt eget liv etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Tre personer ble drept og ni alvorlig såret da en mann begynte å skyte vilt rundt seg med et våpen på et treningsstudio i Bridgeville, like sør for den amerikanske byen Pittsburgh i Pennsylvania i natt norsk tid.

Mannen skal ha kommet inn bakdøra, slukket lyset og begynte å skyte vilt rundt seg inne i en sal der det pågikk en aerobictime. Like etterpå tok han sitt eget liv.

Drapsmannen er identifisert som 48 år gamle George Sodini fra Scott Township

Hadde lapp i bagen
Nå, noen timer etter drapene, har det kommet fram at politiet jobber med en teori om at drapsmannen bar et nag eller hat mot kvinner.

Avisa Pittsburgh Tribune-Review har informasjon om at etterforskerne mener at 48-åringen hatet kvinner. Han hadde oppsøkt treningsstudioet to ganger tidligere i går, før han kom sin siste gang i 20-tida i går kveld.

Nå viser det seg at drapsmannen la igjen en lapp i gymbagen sin.

Der avsløres det at mannen hadde planer om å gjøre slutt på sitt eget liv etter at han hadde drept så mange som mulig.

I tillegg til lappen i bagen hadde han med seg minst to håndvåpen i bagen.

Kritisk for flere
Ifølge overinspektør Charles Moffatt i Allegheny County-politiet var det et sted mellom 20 og 22 kvinner i studioet. Politiet antar at mannen kan ha avfyrt rundt 50 skudd til sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det store spørsmålet er hvorfor han gjorde dette? Det varte kanskje ett minutt, sier Moffatt, som ikke tror at noen kunne stoppet 48-åringen med sitt gjøremål.

Politiet jobber med å identifisere de tre drepte kvinnene.

- Noen av de skadde opereres på sykehus. For noen er tilstanden alvorlig. Andre har fått behandling og er skrevet ut, opplyser overinspektøren i en presseuttalelse.