Våpendesperado i full fyr

HAMMERFEST/OSLO (Dagbladet): I full fyr hoppet en bevæpnet mann ut av vinduet i et hus i Hammerfest sentrum i natt. Tidligere på kvelden hadde bevæpnet politi evakuert hele nabolaget i frykt for våpendeperadoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 00.30-tida natt til i dag ble aksjonen avsluttet.

- Plutselig skjedde det en eksplosiv røykutvikling i toppetasjen på huset, og flammer stod ut av vinduene, sier et vitne til Dagbladet.

Like etterpå hoppet mannen ut av vinduet i 2. etasje med full fyr i klærne. Han ble pågrepet umiddelbart, og brannbiler som stod på stedet gikk raskt i gang med slokningsarbeidet.

- Vi regner mannen for å være i mental ubalanse, sier jourhavende Morten Daae ved Vest-Finnmark Politidistrikt.

Meget syk

Mannen, som er i 30-åra og fra Hammerfest, har den siste tida holdt til i barndomshjemmet i Skippergata i Hammerfest. Etter det Dagbladet erfarer forlot hans foreldre hjemmet tidligere i uka.

- Dette er en person vi oppfatter som meget syk. Vi kunne ikke la ham gå løs. Av hensyn til egne mannskaper og publikum valgte vi å evakuere nabolaget, sier Daae.

Håndgranater

Skippergata ligger midt i Hammerfest sentrum, og om lag ti husstander ble evakuert i går kveld, og gata ble sperret.

Mannen har et langt rulleblad med blant annet narkotikasaker, og har ved flere tidligere anledninger bevæpnet seg.

Etter det Dagbladet erfarer hadde mannen håndgranater inne i huset i går.

- Det ønsker vi ikke å kommentere, men han har sannsynligvis utløst én eller flere røykgranater før han hoppet ut, sier Daae.

Mannen pådro seg brannskader og ligger nå til observasjon ved Hammerfest sykehus. Hans psykiske tilstand vil bli vurdert så snart som mulig.