Våpendesperado pågrepet

HAUKETO (Dagbladet.no): Mannen som i hele formiddag forskanset seg med skytevåpen i en leilighet i Nedre Prinsdalsgate på Hauketo i Oslo har nå overgitt seg til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 8.40 ble politiet varslet om forskansisngen, og dramatikken varte helt fram til klokka 14.15, da mannen overga seg til politiet.

- Han kom ut uten noen dramatikk og blir nå tatt hånd om av legekyndig personell, sier operasjonleder Bjørn Ølstad til Dagbladet.no. Politiet er nå inne i huset og leter etter eventuelle våpen.

Både mannen og politiet på stedet var bevæpnet, men det skal ikke ha blitt løsnet skudd.

Kontroll

Mannen beleiret seg i huset som ligger i et boligområdet på Hauketo utenfor Oslo i dag tidlig. Store politistyrker kom til stedet, og en av politiets menn forhandlet med mannen. Politiet vet ennå ikke foranledningen til forskansingen. Mannen kom heller ikke med noen krav eller ønsker til politiet.

To brødre av mannen som forskanset seg, satt i en bil i området og var også i dialog med mannen.

- Vi har også snakket med venner av mannen og formidlet ting fra dem, får Dagbladet.no vite fra politiet på åstedet.

I følge operasjonsleder Thomsen ved politet i Oslo har situasjonen vært under kontroll.

I dag tidlig skal mannen ha vært sammen med kjæresten sin i huset. Hun kom seg imidlertid ut og fikk varslet politiet, som sperret åstedet før klokka ni i dag tidlig.

Kjenning

Mannen, som er en kjenning av politiet, skal ha inntatt både alkohol og narkotika i løpet av natten.- Akkurat nå får vi det ikke som vi vil. Mannen er muligens høy på narkotika, og selv om vi er i løpende kontakt med mannen, så tror vi at dette kan ta tid. Hvor lenge det blir snakk om er det ingen som vet, sa Thomsen til Dagbladet.no i formiddag.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.