Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirkedrap i Texas

Våpendesperado skutt av kirkegjenger

Drepte to i kirke i Texas. Ble selv skutt og drept.

DRAMATIKK: To kirkegjengere ble drept da en mann løsnet skudd i ei kirke i Texas. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept. Bilder fra CNN. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Folk skrek og søkte dekning mellom benkeradene da en mann plutselig reiste seg, dro fram ei hagle og løsnet skudd i West Freeway Church of Christ i White Settlement, en forstad til Fort Worth i Texas.

Skytingen, som varte i seks sekunder, fant sted klokka 11.50 søndag, lokal tid, skriver BBC.

To menighetsmedlemmer i den nær fullsatte kirka ble skutt av gjerningsmannen, før mannen selv ble skutt og drept av en bevæpnet kirkegjenger som opererte som sikkerhetsvakt under morgengudstjenesten.

De to medlemmene av menigheten som ble skutt, døde senere av skadene på sykehus.

Ukjent motiv

Motivet for ugjerningen er ennå ikke kjent, ei heller identiteten til gjerningsmannen eller hans ofre.

Politisjef JP Bevering i White Settlement berømmer «de heroiske handlingene» til kirkegjengerne som konfronterte våpendesperadoen.

Den fatale gudstjenesten ble livestreamet på sosiale medier, og det grufulle ble derfor kringkastet.

Videoklipp viser at gjerningsmannen reiste seg fra en benkerad og begynte å snakke med en mann i menigheten, som deretter gestikulerte mot en annen mann.

Gjerningsmannen rakk å løsne skudd mot begge disse mennene, før et medlem av forsamlingen som opptrådte som sikkerhetsvakt returnerte ild med en pistol. Gjerningsmannen ble skutt og drept.

Mistenkelig

Flere andre menighetsmenn skal også ha trukket våpen og rettet dem mot angriperen, men det er uklart om flere løsnet skudd.

STERKE INNTRYKK: En dramatisk redningsaksjon fant sted i Texas, da en mann satt fastklemt i en bil etter å ha kollidert med et tre. Video: Harris County Sheriff's Office Vis mer

Jack Cummings, en pastor i kirken, sier til New York Times at skytteren hadde «opptrådt mistenkelig» og vekket interesse hos kirkens sikkerhetsgruppe.

Sikkerhetsteamet består av frivillige fra menigheten som har lisens til å bære skytevåpen.

- De reddet mange liv i dag. ellers ville dette endt i en massakre, sier Cummings.

Et medlem av kirkens sikkerhetsteam ble drept i angrepet.

Kirkens eldste, Mike Tinius, forteller til New York Times at han hadde kjent dette offeret i mer enn 20 år.

- Han prøvde å gjøre det han måtte gjøre for å beskytte resten av oss, sier Tinius.

«Ond voldshandling»

Texas-guvernør Greg Abbott omtaler skytingen som «en ond voldshandling».

- Sted for tilbedelse er ment å være hellige, og jeg er takknemlig for kirkens medlemmer som handlet raskt for å ta ned skytteren og bidra til å forhindre ytterligere tap av liv, sier Abbot i en uttalelse.

I september trådte en ny lov i kraft i Texas som tillater lisensierte håndvåpeneiere å bære våpen på tilbedelsessteder.

Texas har hatt en rekke dødelige skytinger i år. I august døde 22 mennesker og 24 ble såret i en Walmart-butikk i El Paso.

Samme måned drepte en gjerningsmann sju og såret 20 i Odessa-Midland.

I 2017 ble 26 mennesker drept da en våpendesperado åpnet ild ved en baptistkirke i Sutherland Springs, Texas, under en søndagstjeneste.