I AKSJON: Tysk politi måtte aksjonere mot en kino i Viernheim, Hessen i dag. Det skal være mer enn 20 skadde. Gjerningsmannen skal være tatt. Video: NTB Reuters Vis mer

Våpendesperado stormet kinosenter i Tyskland

Skutt og drept av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • SISTE: Innenriksdepartementet i Hessen melder at den væpnede mannen som forskanset seg i et kinosenter i tyske Viernheim nå er skutt og drept av politiet.

(Dagbladet): Rett etter klokka 15 stormet en bevæpnet mann inn på kinosenteret Kinopolis i den tyske byen Viernheim i delstaten Hessen, melder Bild.

Mannen, som bar et skytevåpen i hånda og et patronbelte rundt skulderen fyrte av et skudd i lufta, og forskanset seg i kinosenteret, skriver den tyske avisa.

Livredde kinogjengere skal ha flyktet fra stedet da den væpnede mannen stormet inn. Ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung skal flere ha blitt skadd, men ifølge Bild skal dette være av tåregass som ble brukt under aksjonen.

Politi slo full alarm, og elitestyrker dro til Viernheim fra Frankfurt.

Ifølge RNF skal mannen ha hatt flere skytevåpen på seg.

Politiet sperret av et stort område rundt kinosenteret.

Frankfurter Allgemeine skriver at sykehuset i den nærliggende byen Darmstadt ble satt i nødberedskap, men tysk politi melder nå i ettermiddag at ingen kom til skade under skyteepisoden.

Klokka 16.50 meldte Bild at gjerningsmannen var pågrepet.

I 17-tida opplyste innenriksdepartementet i Hessen at mannen er skutt og drept av politiet, melder Tagesschau.

Innenriksdepartementet bekrefter opplysningene overfor Hessischer Rundfunk.