ETTERSØKT: Her går angivelig mannen som er ettersøkt av politiet. Foto: Politiet
ETTERSØKT: Her går angivelig mannen som er ettersøkt av politiet. Foto: PolitietVis mer

- Våpenet er ekte og det etterforskes som ransforsøk

Politiet offentliggjør nytt bilde av mannen som rettet våpen mot en forbipasserende i Oslo sentrum i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann med et tohånds våpen midt i Oslo sentrum utløste full alarm i går i 15:30-tida. En forbipasserende i Storgata fikk våpenet rettet mot seg, men uten at skudd ble avfyrt. Mannen som bar våpenet er fremdels sporløst forsvunnet.

Våpenet ble funnet på en Starbucks-cafe i Torggata kort tid senere.

Ekte våpen - Det er klart at det var et ekte våpen, men det undersøkes av Kripos nå for å se om det teknisk sett var funksjonsdyktig. Våpene var ikke ladd, sier ansvarlig for etterforskningen, politiførstebetjent Einar Kroglund til Dagbladet.

- Hva slags tohåndsvåpen er det?

- Det var ikke et maskingevær eller automatvåpen. Det kunne altså eventuelt bare ha avfyrt ett og ett skudd, men ikke serieskudd, sier Kroglund.

Nytt bilde Ifølge vitner ga våpenet fra seg et «klikk» da personen pekte våpenet mot en person på gata og trakk av. Mannen er hvit i huden og hadde på seg sort jakke og mørk bukse, skallet eller tynt hår på toppen av hodet og mørke sko.

Nå går politiet ut med et nytt bilde av mannen til publikum, tatt av et overvåkingskamera i Stortgata 33 klokka 15:26 i går.

- Det er trolig tatt rett etter. Man kan trolig skimte våpenet som han bærer på siden av kroppen, skriver Kroglund til Dagbladet i en epost.

Ransforsøk - Mannen beskrives av vitner som mellom 40 og 60 år gammel og hvit med nordisk utseende. Mannen som fikk våpenet rettet mot seg har norsk bakgrunn og utseende, sier Korglund.

På grunn av omstendighetene har politiet valgt å etterforske hendelsen som ransforsøk.

- Vi etterforsker hendelsen som ransforsøk.

FUNNET HER: Mann skal ha pekt med våpen i Torgata. Her er kafeen der våpenet ble funnet.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FUNNET HER: Mann skal ha pekt med våpen i Torgata. Her er kafeen der våpenet ble funnet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer