Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våpenet lå ved siden av kona

Ektemannen gravde ned drapsvåpenet sammen med liket av kona Anne Sofie Blom-Pettersen (41).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Etterforskerne ble rystet da de skjønte hvilket drama funnstedet utenfor Tønsberg skjulte. Mandag starter rettssaken mot Terje Blom-Pettersen (44). Han er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter på kona, Anne Sofie, som han hadde vært gift med i 25 år.

Dramaet rundt forsvinningen, og seinere avsløringen av drapet på den 41 år gamle firebarnsmora, rystet hele landet i fjor høst. I retten vil det komme fram en rekke nye opplysninger av privat og intim karakter, og deler av forhandlingene kan bli ført bak lukkede dører.

Dom eller frifinnelse?

Advokat Arild Holden vil kjempe for at hans klient blir frifunnet for drapet.

-  Min klient var sjelelig og fysisk utmattet på gjerningstidspunktet, i en psykotisk tilstand. Han forgudet det mennesket han er tiltalt for å ha tatt livet av, sier advokat Holden til Dagbladet.

De psykiatrisk sakkyndige som har undersøkt tiltalte, har konkludert med at han var bevisst og er strafferettslig ansvarlig.

Aktor, førstestatsadvokat Arnfinn Hval, vil ventelig tegne et bilde av drapet som en bevisst og brutal handling.

Etter å ha slått i hjel kona fjernet ektemannen alle spor: Med flere mindreårige barn sovende i huset pakket han inn liket, listet seg ut, kjørte av gårde og gravde ned kona og drapsvåpenet på skytebanen flere kilometer unna. Tiltalte kjørte også hjem igjen på natta og hentet mer graveutstyr mens kona lå utildekket i skogen.

 SKJULT: Her gravde ektemannen ned liket av kona, Anne Sofie Blom-Pettersen, sammen med drapsvåpenet.
SKJULT: Her gravde ektemannen ned liket av kona, Anne Sofie Blom-Pettersen, sammen med drapsvåpenet. Vis mer

De psykiatrisk sakkyndige legger vesentlig vekt på ektemannens velkalkulerte handlinger når de har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig.

Det at tiltalte skjulte både forbrytelsen og liket gjorde at Riksadvokaten beordret tiltale for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. I nesten tre uker levde familien og venner i uvisshet om hva som hadde skjedd med Anne Sofie Blom-Pettersen. Politi, leitemannskaper og frivillige var satt inn i jakten for å finne den 41 år gamle kvinnen. Men ektemannen tidde, og med det påførte han alle impliserte en stor ekstrabelastning. Dagen etter at kona ble meldt savnet, jobbet han som gjøgler og moromann på et kjøpesenter. Tilsynelatende uberørt.

Ville skilles

Konas ønske om å skilles skal være motivet for drapet. Tiltalte har i avhør forklart at han følte seg avvist av kvinnen han elsket.

Tre av ekteparets barn er mindreårige. De er ikke blitt avhørt og skal heller ikke vitne i rekken. Det slipper også eldstesønnen på 22 år. De har et støtteapparat rundt seg, som vil være styrket når rettssaken pågår. Barna har mistet en mor, men ikke snudd ryggen til faren. De har vært på besøk hos ham i varetektstida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!