Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våpenforkjempere vil utvise Piers Morgan

Amerikanske våpenforkjempere krever at den profilerte britiske journalisten Piers Morgan må utvises fra USA.

FYRER LØS: TV-kjendis og CNN-programleder Piers Morgan legger ikke skjul på hva han mener om våpenlobbyen i USA. Våpenforkjemperne legger på sin side ikke skjul på hva de mener om Piers Morgan. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB-Scanpix
FYRER LØS: TV-kjendis og CNN-programleder Piers Morgan legger ikke skjul på hva han mener om våpenlobbyen i USA. Våpenforkjemperne legger på sin side ikke skjul på hva de mener om Piers Morgan. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB-Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at Morgan har tatt et svært tydelig standpunkt i debatten om den amerikanske våpenlovgivningen.

Som programleder på TV-kanalen CNN har han gitt klart uttrykk for at muligheten til å kjøpe automatvåpen bør strammes inn i kjølvannet av skolemassakren i Newtown.

- Du er en utrolig dum mann, er du ikke, spurte Morgan da han i forrige uke intervjuet Larry Pratt, sjefen for organisasjonen Gun Owners of America.

Pratt mener at mer våpen, ikke mindre, er det som skal til for å få ned drapstallene i USA.

- Du har absolutt ikke noe sammenhengende argument. Du gir egentlig blaffen i drapstallene i USA, hevdet Morgan, som har bakgrunn som dommer i den britiske og amerikanske utgaven av «Idol».

Intervjuet fikk en journalist i Texas til å se rødt. Alex Jones mener Morgan har gått til angrep på grunnlovstillegget som gir amerikanerne rett til å bære våpen og at han må utvises fra USA. 19.000 andre våpenforkjempere har skrevet under på kravet.

Morgan selv avviser at han vil endre grunnloven og sier han kun tar til orde for et forbud mot visse typer militære våpen.

twitter har han følgende melding til Jones og våpenforkjemperne: «Bring it on, you goon»
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media