Våpengal, høyrevridd musiker kalt inn på teppet av Secrete Service

Ted Nugent vekker igjen reaksjoner for uttalelser om Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ted Nugent er trolig en av USAs mest våpenglade og ideologiske musikere. Elsket av Fox News og deres like, men hatet av den «liberale pressen».

I frittalende stil har han kommet med en rekke utspill som må sies å være kontroversielle - som i videoen over. Den er fra 2007, da Nugent fikk utfolde seg i fri mundur på scena og komme med sine innspill om den demokratiske presidentvalgkampen.

Med gitaren i den ene hånda og ei rifle i den andre kom han med følgende kraftsalver:

- Obama er en drittsekk. Jeg sier at han kan suge på maskingeværet mitt, skrek han til stor jubel fra publikummerne.

Og han la til mens han igjen viste fram våpenet:

- Hey Hilary (Clinton), du har kanskje lyst til å ri på denne inn i solnedgangen, din verdiløse tøs.

Venn av Fox News Sterke ord, altså. Nugent er god venn av Fox News og i videoen over kan du også se hvordan uttalelsene hans blir mottatt av TV-kanalen.

Fox-stjernen Sean Hannity sier «det var venn og hyppig gjest av programmet, Ted Nugent, som uttrykte sine følelser overfor de demokratiske kandidatene Barack Obama og Hillary Rodham Clinton».

Nå har Nugent uttrykt sine følelser igjen. Da han talte til den mektige våpengruppa National Rifle Association forrige uke langet han på ny ut mot Obama.

Ifølge ABC News advarte han i talen mot «den usle, onde, USA-hatende regjeringa».

- Kutt hodene av dem Nugent la til at konservative måtte «kutte hodene av dem» og at han vil være «enten død eller i fengsel neste år om Obama gjenvelges».

 VENN MED NRA:  Ted Nugent er en hyppog gjest når NRA samles. Her står han på scena for våpenorganisasjonen i 2010. Foto:  (AP Photo/Gene J. Puskar)
VENN MED NRA: Ted Nugent er en hyppog gjest når NRA samles. Her står han på scena for våpenorganisasjonen i 2010. Foto: (AP Photo/Gene J. Puskar) Vis mer

Denne gang fikk uttalelsene Secrete Service til å reagere. Presidentens livvakter, som den siste tida har vært mest kjent for hore-eskapadene i Colombia, har kalt Nugent inn til et møte for å vurdere om han utgjør en trussel mot presidenten.

Det røpet Nugent selv da han gjestet radioprogrammet til Glenn Beck (TV-verten som til slutt ble for ekstrem for Fox News) onsdag.

- Vi har faktisk hørt fra Secrete Service. De har en plikt, og jeg hedrer dem, jeg støtter dem og ser fram til møtet, sa han.

Nugent har i en årrekke kjempet for retten til å bære våpen, og i de siste årene også for andre saker Republikanerne støtter.

En talsmann fra Secret Service vil ikke bekrefte overfor Reuters om de skal møte Nugent.

- Vi er klar over hendelsen med Ted Nugent, og vi gjennomfører passende oppfølging. Vi anerkjenner et individs rett til ytringsfrihet, men har også et ansvar for å undersøke hensikten bak, sier talsmann Brian Leary.

Obamas mest sansynlige utfordrer seinere i år, Mitt Romney, vil ikke fordømme uttalelsene til Nugent, men ber alle uttale seg på sivilisert vis i det offentlige ordskiftet.

 INNE I VARMEN:  Ted Nugent står sterkt hos Republikanerne. Her poserer han med kandidat for Senatet John Raese og tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin i 2010. Foto:  (AP Photo/Jon C. Hancock)
INNE I VARMEN: Ted Nugent står sterkt hos Republikanerne. Her poserer han med kandidat for Senatet John Raese og tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin i 2010. Foto: (AP Photo/Jon C. Hancock) Vis mer