- Våpenhvile har startet

En uke etter at tyrkiske styrker gikk over grensen til Syria, har USA og Tyrkia inngått en avtale.

FORNØYD: Mike Pence, USAs visepresident, og Tyrkias president Recep Erdogan har blitt enige om at Tyrkia skal stanse militæroperasjonen i Syria i fem dager. President Donald Trump omtaler avtalen som en suksess. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: En våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria, ifølge den kurderledede syriske militsen SDF. Dette skjedde klokka 21 torsdag kveld. Den tidligere USA-støttede militsen har lovet å overholde en våpenhvile og sier de håper tyrkiske myndigheter vil gjøre det samme.

Under en pressekonferanse torsdag kveld norsk tid fortalte visepresident Mike Pence at USA og Tyrkia har blitt enige om våpenhvile.

Pence, utenriksminister Mike Pompeo og Det hvite hus’ nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien ankom presidentpalasset i Tyrkia i dag, hvor de hadde møter med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Men kort tid etter holdt Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu en egen pressekonferanse:

- Vi suspenderer operasjonen. Dette er ingen våpenhvile. Vi kan bare stanse offensiven når alle terroristelementer har trukket seg fullstendig tilbake fra sikkerhetssonen, sa utenriksministeren.

Tyrkia anser kurdisk milits for å være «terrorister» og har angitt en såkalt sikkerhetssone i områder som syriske kurdere har kontrollert i grenseområdet i Syria siden kampen mot IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer