Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Våpenhvile i Midtøsten innen 24 timer

Tre av de viktigste palestinske ytterliggående gruppene vil beordre stans i angrep mot israelske mål i løpet av 24 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpenhvilen vil likevel være avhengig av at Israel oppfyller noen avgjørende krav: Å stanse likvideringene av militante palestinere, å stanse raidene inn i de palestinske områdene og å slutte med å ødelegge palestinske hus. Dessuten må israelerne sette fri palestinske fanger.

- Islamsk hellig krig, Hamas og Fatah vil ikke føle seg bundet til å respektere våpenhvilen hvis Israel bryter disse betingelsene, sier Mohammed al-Hindi, en av de viktigste lederne i gruppen Islamsk hellig krig.

Den palestinske avisa Al-Ayyam skriver at de tre gruppene offisielt vil kunngjøre våpenhvilen søndag klokken 11 lokal tid. Kunngjøringen vil skje samtidig i Gaza by, i Ramallah på den okkuperte Vestbredden og i Egypts hovedstad Kairo.

(NTB)

BEROR PÅ ISRAEL: Islamsk hellig krig, Hamas og Fatah vil ikke føle seg bundet til å respektere våpenhvilen hvis Israel bryter disse betingelsene, sier Mohammed al-Hindi, en av de viktigste lederne i gruppen Islamsk hellig krig.