Våpenhvile

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMA(Dagbladet): Hvor lenge holder Silvio Berlusconi ut? Spørsmålet er helt og holdent av politisk art, det må presiseres. Seksuelt vet man at han er «utrettelig, som en okse». Det kom fram på søndag i et intervju med eskortejenta Patrizia D’Addario, som skal ha fått penger for å komme på den italienske statsministerens fester – og litt mer penger for å overnatte. Det er to uker siden hun innledet den foreløpig siste akten i årets skandaleføljetong, ved bestemme seg for å fortelle det hun vet om Berlusconis festvaner – og belegge det med lydopptak.

Avisa La Repubblica har ledet an i hardkjøret mot statsministeren helt siden Berlusconis kone i begynnelsen av mai krevde skilsmisse, fordi hun ikke syntes hun kunne være gift med en mann som omgås mindreårige, som hun sa. Avisa har trykket ti spørsmål til Berlusconi hver dag siden da, uten å få svar. Denne helgen oppdaterte avisa spørsmålene, hvorav det siste lyder: «I lys av det som har kommet fram de siste to månedene – hvordan er Deres helsetilstand, hr. statsminister?»

Mandag kveld ba Italias president Giorgio Napolitano pressen om våpenhvile fram til det viktige G8-møtet i jordskjelvrammede Aquila er avviklet i slutten av neste uke. Åtte av verdens mektigste regjeringssjefer skal møtes for å snakke om Iran, Afghanistan og finanskrisa, blant annet. Både Napolitano og Berlusconi selv er opptatt av at «blant annet» ikke skal være fnising om statsministerens omgang med unge jenter og prostituerte. Derfor har han brukt de siste dagene på å haste rundt på internasjonale møter i Italia, på Kypros og i Libya, ivrig etter å framstå som en tung utenrikspolitisk aktør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer