Våpenhvileavtalen mellom Hamas og Israel kan bli utsatt

Skulle undertegnes i helga.

FORTSATT KAMPER: Israelerne bombet tidligere i dag tunneler i grenseområdet mellom Gaza og Egypt, på tross av at Hamas har varslet at en utvidet våpenhvile er nær forestående. Foto: EYAD BABA/AP/SCANPIX
FORTSATT KAMPER: Israelerne bombet tidligere i dag tunneler i grenseområdet mellom Gaza og Egypt, på tross av at Hamas har varslet at en utvidet våpenhvile er nær forestående. Foto: EYAD BABA/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kunngjorde Hamas at en utvidet våpenhvile med Israel ville bli undertegnet innen helga er omme - men i dag kunngjør organisasjonen at det har dukket opp hindringer, slik at tidsrammen muligens ikke holder, melder AFP.- Komplikasjoner- Egypterne fortalte oss at kunngjøringen av avtalen vil skje på søndag, men det har oppstått komplikasjoner, og vi vet ikke om det vil skje den dagen, sier Khaled Meshaal, Hamas' syriskbaserte leder, til det franske nyhetsbyrået nå i kveld.Hva komplikasjonene består i, vites ikke.

En prominent Hamas-delegasjon bestående av blant andre nestleder Moussa Abu Marzouk har sittet i intense forhandlinger med israelerne i Kario, med den egyptiske etterretningssjefen som mellommann, i et forsøk på å få til en mer bindende våpenhvileavtale enn den skjøre avtalen som ble inngått etter den 22 dager lange krigen på Gazastripen rundt nyttår.

Ifølge Hamas-delegasjonen skal avtalen som var ventet i helga, innebære åpning av grenseovergangene fra Gaza mot Israel og Egypt, samt opphør av alle kamphandlinger i den palestinske enklaven. Avtalen skal gjelde i 18 måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer