Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våpenhvilen brutt - dødstallene stiger

Våpenhvilen mellom israelske soldater og palestinere på Vestbredden og i Gaza er brutt. Israelske soldater skjøt i formiddag mot mot steinkastende palestinske ungdommer i Gaza og ved byen Nablus på Vestbredden. Dødstallene stiger. Se video i Realplayer » Se gatekampene fra Gaza

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ung palestiner ble drept av israelske soldater i området rundt den israelske bosettingen Netzarim i Gaza i formiddag. Han ble truffet i hodet, og døde øyeblikkelig. Flere andre steder var det sammenstøt mellom israelske soldater og steinkastende palestinske ungdommer.

Utenfor byen Nablus på Vestbredden ble det skutt mot en israelsk militærposisjon. Soldatene besvarte ilden.

Uroen brøt ut i kjølvannet av begravelsen til en 15 år gammel gutt som ble skutt av israelske soldater tidligere denne uka.

Flere døde

Til sammen 57 mennesker, alle palestinere bortsett fra én, er nå døde etter fem dager med uro. I tillegg er åtte personer på sykehuset i Gaza by erklært klinisk døde. To av dem er små barn.

Det var i går få tegn på at våpenhvilen som palestinske sikkerhetsstyrker inngikk med den israelske hæren natt til i dag, skal holde. Palestinske kommandanter gikk med på å forsøke å stagge de rasende palestinske demonstrantene mot at israelske styrker trekkes tilbake til sine posisjoner.

Det oppsto i går uro etter begravelsene til flere av palestinerne som er drept i sammenstøtene.

- Ikke våpenhvile

Palestinske talsmenn går ikke god for bruken av ordet våpenhvile.

- Vi burde ikke kalle forståelsen som er inngått en våpenhvile. Det er to sider. Én side som skyter og én side som dør, sa Saeb Erekat, en av lederne i den palestinske forhandlingsdelegasjonen.

Den israelske hæren er forberedt på mer bråk, og har ifølge øverstkommanderende for styrkene på Vestbredden tatt sine forholdsregler.

PROTESTER: Palestinske demonstranter uttrykte i dag sin avsky mot drapene de siste dagene, ved å sette fyr på det israelske og det amerikanske flagget.