Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Våpenhvilen er skjør

Terje Røed-Larsen beskriver et sikkerhets-vakuum i Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hittil har våpenhvilen i Libanon holdt, trass provokasjoner fra begge hold. Men FNs spesialutsending til Midt-Østen Terje Røed Larsen beskriver et sikkerhets-vakuum i landet.

Røed-Larsen hadde i dag samtaler med den Israelske regjeringen, og uttalte i den sammenheng at behovet for en internasjonal styrke i landet er svært trykkende.

Vakuum

BBC forteller at rundt 15 000 libanesiske soldater nå utplasseres i det sørlige Libanon. De vil samarbeide med omtrent 2000 soldater fra FNs fredsstyrke som allerede er i området.

Likevel presiserer Røed-Larsen at sikkerheten i landet ikke er trygget før en større internasjonal styrke er på plass.

- Det er et sikkerhetsvakuum i landet nå, som den libanesiske regjeringen forsøker å fylle. Situasjonen er fortsatt ekstremt skjør. Utilsiktede hendelser kan sette i gang nye angrep som kan eskalere og komme ut av kontroll, sa Røed-Larsen til nyhetsbyrået Reuters.

Usikker rolle

Italia har sagt seg villig til å lede FN-styrken, og vil sende 3000 soldater til området. Andre land, deriblant Frankrike, nøler enda med å definere sin del i styrken. I følge nyhetsbyrået AP er dette fordi dens rolle i Libanon er fortsatt er vag og problematisk.

USIKKERT: Etter 34 dager med angrep er det nå roligere i Libanon. Men våpenhvilen er skjør. Lefteris Pitarakis/AP
USIKKERT: Etter 34 dager med angrep er det nå roligere i Libanon. Men våpenhvilen er skjør. Lefteris Pitarakis/AP Vis mer

AP forteller at Frankrike nøler fordi styrken muligens vil bli brukt til å avvæpne Hizbollah. Også Tyrkia uttrykker bekymring over styrkens rolle i Libanon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media