- Våpenhvilen i Ukraina skal være brutt

Kraftige eksplosjoner i havnebyen Mariupol.

NYE KAMPER: Ukrainske soldater i havnebyen Mariupol mottok fredag nyheten om våpenhvilen mellom de prorussiske opprørerne og ukraniske myndigheter, og et foreløpig punktum for den fem måneder lange konflikten. Et drøyt døgn seinere meldes det igjen om kamper. Foto: Sergei Grits /AP
NYE KAMPER: Ukrainske soldater i havnebyen Mariupol mottok fredag nyheten om våpenhvilen mellom de prorussiske opprørerne og ukraniske myndigheter, og et foreløpig punktum for den fem måneder lange konflikten. Et drøyt døgn seinere meldes det igjen om kamper. Foto: Sergei Grits /APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det høres kraftige eksplosjoner ved havnebyen Mariupol sør i Ukraina lørdag kveld, melder TV 2. Dette til tross for våpenhvilen som trådde i kraft fredag ettermiddag.

- Det er store eksplosjoner, trolig fra artilleri, ved havnebyen Mariupol lørdag kveld. Det kan også være ukrainske stillinger, plassert øst for Mariupol, som skyter tilbake. Uansett er våpenhvilen brutt, sier TV 2-journalist Øystein Bogen, som befinner seg i byen.

Kilder sier til Sky News at det er hørt eksplosjoner øst for havnebyen lørdag kveld. BBCs korrespondent på stedet melder om heftig granatild, som skal ha pågått siden 21 norsk tid i kveld.

LES OGSÅ: Våpenhvilen er bare et første skritt for å lege såret, skriver Dagbladets Morten Strand fra Kiev

Prorussiske opprørere i Ukraina anklaget tidligere i dag regjeringen i Kiev for å ha brutt våpenhvilen som trådte i kraft fredag.

Ukrainske militærenheter avfyrte flere missiler mot opprørsstillinger etter at våpenhvilen trådte i kraft fredag, hevder et høytstående medlem i nasjonalforsamlingen opprettet av den selverklærte opprørsrepublikken Donetsk, overfor nyhetsbyrået AFP.

Etter en telefonsamtale i dag ble likevel Ukrainas president Petro Porosjenk og Russlands Vladimir Putin enige om at våpenhvilen «stort sett holdt» til tross for meldingene om brudd.

Våpenhvilen, som ble undertegnet i Minsk i Hvite-Russland fredag, innebærer blant annet et forbud mot troppeforflytninger.