- Våpenhvilen i Ukraina skal være brutt

Kraftige eksplosjoner i havnebyen Mariupol.

NYE KAMPER: Ukrainske soldater i havnebyen Mariupol mottok fredag nyheten om våpenhvilen mellom de prorussiske opprørerne og ukraniske myndigheter, og et foreløpig punktum for den fem måneder lange konflikten. Et drøyt døgn seinere meldes det igjen om kamper. Foto: Sergei Grits /AP
NYE KAMPER: Ukrainske soldater i havnebyen Mariupol mottok fredag nyheten om våpenhvilen mellom de prorussiske opprørerne og ukraniske myndigheter, og et foreløpig punktum for den fem måneder lange konflikten. Et drøyt døgn seinere meldes det igjen om kamper. Foto: Sergei Grits /AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det høres kraftige eksplosjoner ved havnebyen Mariupol sør i Ukraina lørdag kveld, melder TV 2. Dette til tross for våpenhvilen som trådde i kraft fredag ettermiddag.

- Det er store eksplosjoner, trolig fra artilleri, ved havnebyen Mariupol lørdag kveld. Det kan også være ukrainske stillinger, plassert øst for Mariupol, som skyter tilbake. Uansett er våpenhvilen brutt, sier TV 2-journalist Øystein Bogen, som befinner seg i byen.

Kilder sier til Sky News at det er hørt eksplosjoner øst for havnebyen lørdag kveld. BBCs korrespondent på stedet melder om heftig granatild, som skal ha pågått siden 21 norsk tid i kveld.

LES OGSÅ: Våpenhvilen er bare et første skritt for å lege såret, skriver Dagbladets Morten Strand fra KievProrussiske opprørere i Ukraina anklaget tidligere i dag regjeringen i Kiev for å ha brutt våpenhvilen som trådte i kraft fredag.

Ukrainske militærenheter avfyrte flere missiler mot opprørsstillinger etter at våpenhvilen trådte i kraft fredag, hevder et høytstående medlem i nasjonalforsamlingen opprettet av den selverklærte opprørsrepublikken Donetsk, overfor nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer