Våpenhvilen mislyktes - tre drept i Syria

Samtidig ber regimet opposisjon om å overgi seg.

HOLDT IKKE MÅL:  Sekspunktsavtalen fredsmegler Kofi Annen har prøvd å innføre skulle tre i kraft i dag tidlig klokka 06. Nå er minst tre drept og flere såret i Syria. Bildet viser sørgende syriere. Foto: STR /  AFP PHOTO
HOLDT IKKE MÅL: Sekspunktsavtalen fredsmegler Kofi Annen har prøvd å innføre skulle tre i kraft i dag tidlig klokka 06. Nå er minst tre drept og flere såret i Syria. Bildet viser sørgende syriere. Foto: STR / AFP PHOTOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre sivile er drept i Syria torsdag tross våpenhvilen i landet, ifølge opposisjonsgruppen Det syriske nasjonalrådet.

I tillegg skal flere titalls personer ha blitt pågrepet.

Andre opposisjonsgrupper melder at én sivil mann ble drept i provinsen Hama da han nektet å stoppe ved en veisperring. Mannen ble drept enten av den regulære hæren eller en militsgruppe utenfor byen Mharadeh, ifølge Syrian Observatory for Human Rights, en eksilgruppe med base i London.

Våpenhvilen i Syria trådte i kraft torsdag morgen. Opplysningene om folk som skal ha blitt drept torsdag er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Oppfordrer til overgivelse Syrias regjering tilbyr amnesti til væpnede opprørere som ikke har blod på hendene, og ber dem overgi seg.

Oppfordringen kom torsdag, noen timer etter at en våpenhvile hadde trådt i kraft.

- Innenriksdepartementet oppfordrer væpnede menn hvis hender ikke er tilsølt av syrisk blod, om å ta med seg våpenet sitt og overgi seg ved nærmeste politistasjon. De vil bli satt fri, og alle rettslige skritt mot dem vil bli avsluttet, het det i en kunngjøring som ble viderebrakt på syrisk fjernsyn.

(NTB)