Våpeninspektørene inn i Irak i dag

Ei gruppe FN-inspektører reiser i dag til Bagdad for å begynne å lete etter masseødeleggelsesvåpen. Aksjonen omtales som Saddams siste sjanse til å unngå krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gruppa ledet av inspektør Hans Blix, flyr fra Kypros til Irak i dag. Blix ankom Kypros i går sammen med Egypts Mohamad El Baradei fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og rundt 30 andre inspektører.

- Sitt livs tabbe

Storbritannias utenriksminister Jack Straw sier Saddam gjør sin livs største tabbe om han bestemmer seg for å stille seg i veien for våpeninspektørene som ser etter både atomvåpen og kjemiske og biologiske våpen.

- Han må ikke tro at han kan overkjøre det internasjonale samfunnet nok en gang, da vil han begå sin livs tabbe, sa Straw til Sky News.

- Adlyder

Iraks statsminister Tareq Aziz sier at landet er villig til å adlyde fullstendig, men at resultatet er at USAs løgner kommer for en dag. USA beskylder Irak for å ruste opp til krig med masseødeleggelsesvåpen. Selv sier irakerne at beskyldningene er grunnløse.

- Dette er Iraks sjanse til å bli renvasket og kvitte seg med FN-sanksjonene, sa El Baradei til reportere på flyplassen i Wien på søndag. - Vi tar ikke nei for et svar, tilføyde han da gruppa var på vei til Kypros.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer