Våpeninspektørene tilbake i Irak

Bagdad (NTB-Reuters-AFP): FNs våpeninspektører kom tilbake til Bagdad i dag for å gjenoppta arbeidet med å forsikre omverdenen om at Irak ikke er i besittelse av masseødeleggelsesvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Inspektørene skal etter planen være i virksomhet igjen lørdag.

Storbritannias statsminister Tony Blair sa i dag at det er for tidlig å hevde at Irak-krisen er over, og USA fortsetter å sende flere fly og marinefartøyer inn i Golf-området.

For tre uker siden besluttet Iraks leder Saddam Hussein å utvise de seks amerikanske medlemenne av FN-kommisjonen (UNSCOM), som skal påse at Irak ikke har slike våpen. I dag kom de 75 inspektørene tilbake til Bagdad, og blant dem var de seks amerikanerne.

Møtt av slagord

Inspektørene, som ble utvist 13. november, kom tilbake med et transportfly av typen C-130 Hercules og ble møtt på flyplassen Habbaniya vest for Bagdad av USA-fiendtlige slagord både på rullebanen og veggene av flyterminalen.

Klør seg i hodet

Diplomater og observaøter i Midtøsten har de siste par dagene klødd seg i hodet og forsøkt å finne ut hva den siste konflikten med Irak egentlig besto i. Hvem kom ut som vinnere og hvem kom ut som tapere.

- Vi må huske at det er dette det hele dreier seg om, sa USAs utenriksminister Madeleine Albright, da hun i dag understreket at USA vil sørge for at sanksjonene mot Irak vil bli opprettholdt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer