Foto: Jo Sletten Larsen
Foto: Jo Sletten LarsenVis mer

Våpenlager brenner på Terningmoen

Sivile og militære evakuert. Store verdier kan ha gått tapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet fikk melding om brannen i to lager som inneholdt redskaper og klær klokka 00.48. Brannen spredte seg til et våpenlager i nærheten, som raskt sto i full fyr.


Evakuerte- Det brenner fortsatt på stedet og brannvesenet kommer til å drive slukking utover dagen, sier operasjonsleder i Hedmark Geir Rygh til Dagbladet 07.50.

- I ammunisjonslageret befant det seg såkalt Nato-ammunisjon. Mannskap på stedet har hørt at en del skudd gikk av, men for det meste sier det bare «poff», sier Rygh.

Husene ligger inntil jernbanelinja mellom Elverum og Hamar. De første togene er innstill til fordel for transport med buss på strekningen, ifølge politiet.

- Selve lageret er av mur og betong, men det er trevirke innvendig som har tatt fyr. Tre personer fra et sivilt hus en 40-50 meter unna er evakuert, og Forsvaret evakuerte selv tidlig sine mannskaper, sier operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.


Han legger til at flere hus i nærheten har fått beskjed om å holde utkikk grunnet gnistregnet som står i området. Men i 05-tida begynner brannvesenet å få kontroll på brannen, og eksplosjonsfaren er mindre enn det som var tilfelle tidligere i natt.


VerdierHva slags våpen som oppbevares i lageret er ikke kjent, men det er noe geværammunisjon i bygget. Rygh frykter store verdier er gått tapt.

- Det første lageret som tok fyr er fra krigens dager. Det andre er enda eldre, muligens fra 1800-tallet, og det kan nok hende Jørn Holme (riksantikvar, journ. anm.) feller noen tårer, sier operasjonslederen til Dagbladet.


- Vi holder fokus på våpendepoet. De to andre byggene er totalt brannskadet. Vi begynner å få kontroll, men faren er ikke over.