Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våpenlager funnet i Kosovo

Britiske KFOR-styrker har funnet det største våpenlageret som er oppdaget i Kosovo siden krigen tok slutt for ett år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KFOR-styrkene fant i går to store underjordiske stålbunkere i nærheten av en hemmelig treningsleir i landsbyen Klecka, som tidligere ble kontrollert av UCK-geriljaen. I dag er den ene av bunkrene, som var ti meter lang og tre meter bred, tømt for våpen, blant annet tunge mitraljøser, hundrevis av gevær, bombekastere, rakettdrevne granatkastere, anti-tank- og antipersonellminer, skuddsikre vester og store mengder ammunisjon og kommunikasjonsutstyr. Den britiske generalen Richard Shirreff sier at våpnene muligens skulle sendes til Presevo-dalen i Serbia, der albanske opprørere kjemper mot serbisk politi. Han sier det ikke er tvil om at våpnene tilhørte UCK, som hadde hatt et hovedkvarter like ved under Kosovo-krigen. Norske, finske og tsjekkiske KFOR-styrker var med på razziaen etter våpen i området, som ligger vest for Pristina. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling