Våpenlager med 13 millioner granater gikk i lufta

6000 personer evakuert i Sør-Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 6000 personer er evakuert etter at et stort våpenlager gikk i lufta i Samara-distriktet sør i Russland, melder nyhetsbyrået Reuters.

Uklare skadetall Ifølge nyhetsbyrået Interfax opplyser regionmyndighetene at 13 millioner granater er lagret på stedet, som ligger ved byen Tsjapajevsk, 40 kilometer sørvest for millionbyen Samara.

Hvor mange som er skadd i hendelsen, er uklart; Interfax melder at 22 personer er innlagt på sykehus.

Ifølge kanalen er 500 brannfolk satt inn i redningsarbeidet ved lageret, mens dusinvis av sivile får medisinsk hjelp. Eksplosjoner kan i 22.30-tida fremdeles høres, ifølge en politimann på stedet.

- Det er fremdeles ikke mulig å stoppe selvdestruksjonen eller ta seg inn på området, sier politimannen til nyhetsbyrået RIA.

Stablet Ifølge myndighetskilder er granatene stablet oppå hverandre, og fortsetter å eksplodere.

- Ifølge eksperter kan brannen rase i to-tre dager, sier kilden til RIA.

Sentralmyndighetene i Moskva har sendt to fly med bomberoboter til våpenlageret, ifølge Itar-Tass. Imens har regionmyndighetene sperret veiene som fører til anlegget. Tsjapajevsk, med 74 000 innbyggere, ligger bare 15 kilometer fra åstedet.

Tsjapajevsk ble i sin tid grunnlagt for å huse en sprengstoffabrikk, og huset etter hvert fire fabrikker for Sovjetunionens hemmelige forsvarsindustri. Byen ligger ved ei sideelv til Volga.