Våpenmann klikket i CNN-studio

Ønsker å utvise programleder Piers Morgan fra USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt hadde CNN-programleder Piers Morgan besøk av mannen som vil kaste ham ut av landet i sitt studio. Det førte til et munnhuggeri utenom det vanlige.

Radiovert Alex Jones var invitert til programmet «Piers Morgan Tonight» for å diskutere kravet om at CNN-programlederen må utvises fra USA fordi han «har gått til angrep på grunnlovstillegget som gir amerikanerne rett til å bære våpen».

Over 105 000 personer har i skrivende stund skrevet under kampanjen.

Tirade Jones innledet med å snakke om hvordan myndighetene og «megabankene som kontrollerer planeten» konspirerer for å ta våpnene vekk fra vanlige innbyggere, ifølge Huffington Post.

- De har tatt våpnene fra alle utenom det sveitsiske og amerikanske folket, sa han.

Våpenforkjemperen var også innom både den mye omtalte gjengvoldtektssaken i India og Mao Zedong i løpet av tiraden, og ble etter hvert bare sintere og sintere.

Til slutt kokte det over med følgende uttalelse:

- Jeg er her for å fortelle deg at 1776 vil begynne igjen hvis du prøver å ta fra oss våpnene våre. Det spiller ingen rolle hvor mange lemen du møter ute på gata, som trygler om at våpnene deres skal bli tatt fra dem. Vi vil ikke gi slipp på dem. Skjønner du?! Det er derfor du kommer til å mislykkes, og myndighetene vet, uansett hvor mye propaganda som sendes ut, at republikken vil reise seg igjen!

1776 er året da USA erklærte sin uavhengighet fra Storbritannia, etter at den amerikanske uavhengighetskrigen hadde begynt året før.

Våpen-krangel Jones sa også at han mener de siste skyteepisodene i USA skyldes antidepressive tabletter, og seinere i programmet gjorde han narr av Morgans britiske aksent.

Morgan svarte med utsagn som: «Er du ferdig nå?», «Hold deg til saken!» og «Alex, Alex, Alex, Alex, Alex».

Den britiske programlederen, som har bakgrunn som (tidvis kontroversiell) redaktør i News of the World og reality-TV-dommer, har gitt klart uttrykk for at muligheten til å kjøpe automatvåpen bør strammes inn i kjølvannet av skolemassakren i Newtown.

Da han intervjuet Larry Pratt, sjefen for organisasjonen Gun Owners of America, kalte Morgan ham blant annet for en «utrolig dum mann».

Vil behandle kravet Pratt mener at mer våpen, ikke mindre, er det som skal til for å få ned drapstallene i USA.

- Du har absolutt ikke noe sammenhengende argument. Du gir egentlig blaffen i drapstallene i USA, hevdet Morgan, som har bakgrunn som dommer i den britiske og amerikanske utgaven av «Idol».

Det var dette intervjuet som fikk Alex Jones til å se rødt og starte underskriftskampanjen.

Morgan selv avviser at han vil endre grunnloven og sier han kun tar til orde for et forbud mot visse typer militære våpen.

Det hvite hus gikk i går ut og sa at de vil behandle kravet om å utvise programlederen, men minnet samtidig om at ytringsfriheten er en urokkelig rettighet i USA.

KONTROVERSIELL: Over 105 000 personer vil at CNN-programleder Piers Morgan skal utvises fra USA. Foto: AP Photo/Jae C. Hong
KONTROVERSIELL: Over 105 000 personer vil at CNN-programleder Piers Morgan skal utvises fra USA. Foto: AP Photo/Jae C. Hong Vis mer