Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våpenmotstandere samler seg foran Det hvite hus

En gruppe våpenmotstandere samlet seg fredag ettermiddag foran Det hvite hus etter skolemassakren i Connecticut.

TENTE LYS: Fabiola Cordova, Chris Homan og sønnen Leo var blant de som samlet seg foran Det hvite hus i dag. Foto: AP/Jacquelyn Martin/NTB scanpix
TENTE LYS: Fabiola Cordova, Chris Homan og sønnen Leo var blant de som samlet seg foran Det hvite hus i dag. Foto: AP/Jacquelyn Martin/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et hundretall aktivister med lys i hendene og plakater med slagord mot fritt våpensalg ba for ofrene for skytingen på Sandy Hook-skolen og appellerte til presidenten om å innføre strengere restriksjoner på salg og bruk av våpen.

«Beskytt våre barn, forby våpen» og «Herr president, vi ber for at du gjør en innsats» sto det på demonstrantenes plakater.

Presten Michael McBride oppfordret president Barack Obama til å prioritere kampen mot skytevåpen når han over nyttår starter på sin andre periode som president.

- Vi tror på at vår president er landets leder. Vi tror på at han er en klok mann. Vi ønsker lederskap og innsats, sa McBride.

I en følelsesladd kunngjøring antydet Obama selv at det er på tide å gjøre noe for å få slutt på massakrer og skyteepisoder som det er altfor mange av i USA.

Massakren i Connecticut vil med stor sikkerhet bringe temaet på bane igjen.

Mange amerikanere krever forbud mot våpensalg, iallfall mot automatvåpen, mens andre mener den beste måten å få slutt på skyteepisoder, er at flest mulig får bevæpne seg.

(NTB)

BUDSKAP: Dette var blant budskapene til demonstrantene. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS/NTB scanpix
BUDSKAP: Dette var blant budskapene til demonstrantene. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS/NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!