- Våpenreglene må bli strengere

400 000 uregistrerte våpen i Norge.

VÅPEN: I fjor gjennomførte Justisdepartementet og politidirektoratet for andre gang innført et nasjonalt våpenamnest. En rekke uregistrerte og ulovlige våpen ble levert inn til myndighetene, men det er fortsatt rundt 400 000 omkring i de norske hjem. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
VÅPEN: I fjor gjennomførte Justisdepartementet og politidirektoratet for andre gang innført et nasjonalt våpenamnest. En rekke uregistrerte og ulovlige våpen ble levert inn til myndighetene, men det er fortsatt rundt 400 000 omkring i de norske hjem. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det finnes rundt 400.000 uregistrerte våpen i norske hjem i dag, mange av dem er jaktvåpen. Nå etterlyser forskere strengere regler.

- Våpenreglene må bli strengere. I dag er det for lett å få tak i våpen. Vi har gode lover, men det er ikke tilstrekkelig. Det ser vi jo på den siste tids hendelser, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk til NRK.

Hun frykter de mange skjulte psykisk syke og deprimerte menneskene med tilgang til skytevåpen.

- Det kan være jegere, medlemmer av pistolklubber eller folk som har tjenestevåpen som kan komme i kritiske situasjoner, sier hun.

Men informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskeforbund ser ikke problemer med å eie våpen privat, så lenge folk følger regelverket og oppbevarer våpenet i våpenskap.

- Man skal ha en grunn til å ha våpen, og jakt er en av dem. Vi synes det fungerer aldeles utmerket, sier Farstad.


(NTB)