- Våpnene hans ble kjøpt helt lovlig

Politiet sliter fortsatt med å ta seg inn i leiligheten til skytedesperadoen i Colorado.

DYPT PREGET: Guvernør i Colorado, John Hickenlooper, og politisjef i Aurora, Daniel Oates, var tydelig preget av massakren i Aurora, forstaden utenfor Denver. I natt norsk tid møtte de pressen. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
DYPT PREGET: Guvernør i Colorado, John Hickenlooper, og politisjef i Aurora, Daniel Oates, var tydelig preget av massakren i Aurora, forstaden utenfor Denver. I natt norsk tid møtte de pressen. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AURORA, COLORADO (Dagbladet): Til sammen ble 70 mennesker skutt da James Eagen Holmes (24) begynte å skyte rundt seg inne i en kinosal i Aurora utenfor Denver under premieren på den siste Batman-filmen. 10 mennesker døde inne i kinosalen, mens to døde på sykehuset. Natt til i dag norsk tid, befant fortsatt 30 personer seg på sykehus, og for 11 er tilstanden kritisk, opplyser politiet i Aurora.

Både guvernør i Colorado, John Hickenlooper, og politisjef i Aurora, Daniel Oates, var begge tydelig slitne og dypt preget da de møtte Dagbladet og presse fra USA og resten av verden natt til i dag norsk tid.

- Jeg er stolt av innsatsen til politifolkene, er alt Oates klarer å si før stemmen brister og han får tårer i øynene.

Politiet i Aurora har satset på å ha mye politi i gatene i sommer, og bare 90 sekunder etter at den første telefonen kom inn til nødsentralen om skytinga, var 25 politifolk på plass ved kinoen, som ligger tilknyttet et gigantisk kjøpesenter. De pågrep umiddelbart Holmes.

Lovlige våpen Diskusjonen om strengere våpenlover er allerede i full gang etter massakren.De siste to månedene skal Holmes ha kjøpt en automatrifle, to pistoler og en hagle i lokale våpenbutikker. I tillegg kjøpte han 6.000 patroner over internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer