- Var advart om flykapringer

6. august 2001 ble George W. Bush advart om at Osama Bin Ladens tilhengere ville kapre fly og angripe mål i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): Avisa New York Times skriver i dag at Bush ble advart om planene på et hemmelig informasjonsmøte på ranchen hans i Crawford i Texas den 6. august. Her ble det opplyst at al-Qaida planla et angrep med eksplosiver og at de ønsket å kapre fly, opplyser en regjeringskilde til avisa.

En rapport fra en kongresskomité i fjor nevner en etteretningsrapport fra august 2001, og i går bekreftet New York Times' kilde opplysninger fra nyhetsbyrået AP om at denne rapporten inngikk i briefingen på presidentens ranch 6. august.

Avsløringen står i kontrast til Det hvite hus' gjentatte forsikringer om at briefingen om al-Qaida-trusselen var av mer «historisk» art, og at Bush-administrasjonen hadde liten grunn til å mistenke et terrorangrep innenfor USAs grenser.

Kommisjonen som etterforsker 11. september-angrepene har bedt om å få frigitt et notat fra briefingen 6. august. Det hvite hus har hevdet at ingenting i notatet peker på den konkrete typen angrep som fant sted 35 dager seinere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer