Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Var aldri i livsfare

Arne Johan Almeland og de andre passasjerene var aldri i livsfare, hevder Jernbaneverket. Toget var på betryggende avstand fra flammene da toget kom inn til stasjonen. 10 minutter etter ble Oslo S. stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togpassasjer Arne Johan Almeland (34) opplevde sitt livs mareritt da togsettet kjørte tvers igjennom flammehavet i Oslo sentrum. - Først ble alt helt mørkt. Det neste jeg så var at flammene slikket opp langs siden av passasjervogna, sier han til Dagbladet.

- Almeland og de andre passasjerene var aldri i livsfare, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til Dagbladet :på nettet.

Toget til Almeland stoppet først rundt 100 meter utenfor Oslo Sentralstasjon på grunn av strømstans. Da de fikk strømmen tilbake kjørte toget gjennom tjukk røyk og flammehavet før det kom fram til perrongen, hevder Almeland, som altså fryktet for sitt liv.

- De var mellom 40 og 50 meter unna flammene, hevder Bakken som sier at brannvesenet vurderte det som trygt å kjøre. 10 minutter etter at toget kom inn til perrongen stengte brannvesenet hele Oslo S, og folk ble evakuert.

- Vi vurderte det ikke som et problem. Men vi har forståelse for passasjerenes reaksjon, men det var ikke fare for liv og helse, sier Bakken.

Bakken forklarer at de fleste sporene på stasjonen nå er i drift igjen. Flytogene skal nå være i rute, mens det vil være forsinkelser på Østfoldbanen også i dag.

- Vi begynner å få rimelig kontroll, avslutter Bakken.