Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Var alltid alene

RAKKESTAD (Dagbladet): Hans Kristian Olsen (70) hørte om drapet på en pensjonist i Rakkestad, og fryktet for at han kjente offeret. Sjokket ble stort da han fikk vite at den drepte var en tidligere arbeidskollega gjennom 36 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg begynte på teglverket i 1943. Da jobbet han Einar der allerede. Han var ovnsarbeider, jeg kjørte gravemaskin, forteller Hans Kristian Olsen.

Fra godstolen i stua kan han se ned til åstedet hvor hans nære og gode venn gjennom mange år sist onsdag ettermiddag ble funnet drept i kjelleren.
- Einar var alltid alene og han trivdes med det, forteller Hans Kristian.

Hos mamma

Mora til drapsofferet jobbet på Rakkestad teglverk. Da hennes eneste sønn, Einar Johannes, ble gammel nok, fikk også han jobb på bedriften, som bare lå et steinkast fra boligen hvor mor og sønn bodde.

- Einar var ungkar i hele sitt liv. Han bodde hjemme sammen med mora til hun døde.

Huset ved teglverket ble offer for flammene etter at Einar var uheldig under bråtebrenning.
- Huset brant ned, og de mistet alt de eide, sier Hans Kristian Olsen.

Etter dette kjøpte mor og sønn nytt hus. Tidlig på 70-tallet kjøpte Einar Bodal huset i Gartnerveien, hvor han onsdag ble funnet drept i kjelleren.

Var sparsom

- Han hadde nok litt penger, men jeg aner ikke om han hadde pengene på kistebunnen eller i banken. Einar var sparsom, nesten litt gjerrig til tider, minnes Hans Kristian Olsen.
- Det var fryktelig trist å få meldingen om at han var funnet drept. Einar var dårlig til beins, og har sikkert vært et lett bytte for en rå og brutal drapsmann, sier Hans Kristian Olsen til Dagbladet.

<B>TRIST:</B> -Det var fryktelig trist å miste en nær venn på denne måten, sier Hans Kristian Olsen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!