Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Var anmeldt og straffet for hundeholdet

Politiet innrømmer i dag at den 47 år gamle kvinnen som eide drapshundene var anmeldt flere ganger tidligere. Hun skal også være bøtelagt for uforsvarlig dyrehold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 melder i kveld at kvinnen skal ha vært anmeldt tre ganger i forbindelse med sitt dyrehold. Alle de 26 blandingshundene hennes ble avlivet etter at sju år gamle Johannes Åsheim ble drept på vei hjem fra skolen fredag.

Lensmann Jan Kolbjørnshus har uttalt tidligere at de ikke har kunnet reagere på kvinnens hundehold siden de ikke har mottatt noen anmeldelser.

Men i dag innrømmer politiet overfor tv-kanalen at de har mottatt flere anmeldelser mot kvinnen tidligere. Hun skal også ha blitt bøtelagt for sitt hundehold.

Ifølge TV 2 skal far til den drepte Johannes, Roger Åsheim, selv ha anmeldt kvinnen ved ett tilfelle.

Flere skal ha reagert på at hundene fikk dårlig stell, og ved et tilfelle måtte en hund avlives på grunn av vanskjøtsel.

- Alle hundene på plass

Ifølge den kvinnelige hundeeieren skal hun ikke ha vært hjemme da hundene angrep og drepte Johannes Åsheim.

- Hun var i butikken, og sjekket at alle hundene var inne før hun dro. De var også på plass da hun kom tilbake fra butikken, sier hennes forsvarer, advokatfullmektig John Magne Hammervoll, til TV 2.

Han mener at kvinnen ikke kan bebreides for det som skjedde.

- Verken politi eller dyrevernsnemd har funnet noe kritikkverdig med hennes hundehold. Da kan hun ikke lastes for å ikke ha hatt noen annen oppfatning enn dem, sier Hammervoll.

<B>AVLIVET: Alle hundene til den 47 år gamle kvinnen ble avlivet torsdag kveld.
Hele Norges coronakart