Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Var besatt av plastiske operasjoner på rømmen

Nå starter rettssaken mot japanske Tatsuya som drepte og voldtok britiske Lindsay Hawker (22).

BESATT AV PLASTISK KIRURGI: Tatsuya Ichihashi før og etter de mange plastiske operasjonene han utførte da han var på rømmen. 32-åringen ble så besatt av plastisk kirurgi for å unngå å bli arresert at han på et tidspunkt forsøkte å utføre operasjoner på seg selv med saks. Foto: AP Photo/Chiba Prefectural Gyotoku Police
BESATT AV PLASTISK KIRURGI: Tatsuya Ichihashi før og etter de mange plastiske operasjonene han utførte da han var på rømmen. 32-åringen ble så besatt av plastisk kirurgi for å unngå å bli arresert at han på et tidspunkt forsøkte å utføre operasjoner på seg selv med saks. Foto: AP Photo/Chiba Prefectural Gyotoku Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Den britiske læreren Lindsay Hawker ble funnet voldtatt og drept i et badekar fylt opp med sand på balkongen til japanske Tatsuya Ichihashi i Chiba, øst for Tokyo, i mars 2007.

Ichihashi var en av hennes elever på en engelsk språkskole.

Han ble arrestert da han ventet på en ferje i Osaka i november 2009, og har siden sittet fengslet.

På rømmen i to år
I januar lovet japaneren å donere inntektene av en bok han har skrevet hvor han innrømmer drapet på Hawker til hennes familie. I boka forteller han om hvordan de to årene på rømmen forløp, og hvordan han tok flere plastiske operasjoner for å endre på utseendet sitt.

32-åringen forteller hvordan han reiste gjennom 23 stater over hele Japan for å gjemme seg. Han ble besatt av sine plastiske operasjoner ut ifra frykten for å bli arrestert. Han forsøkte til og med å utføre operasjoner på seg selv med saks, skriver SkyNews.

Ichihashi skal blant annet ha fjernet to lett gjenkjennelige føflekker på kinnet med en boksåpner. Han skal også ha brukt saks på leppene sine for å gjøre dem smalere, og endret formen på nesa ved bruk av nål og tråd, skriver the Telegraph.

Lindsays foreldre, og hennes søsken Lisa (29) og Louise (24) reiste fra Heathrow flyplass i London i dag for å delta på den påfølgende rettsaken som finner sted i disse dager.

Hawkers foreldre skal begge vitne under rettsaken. De to får også muligheten til å stille drapsmannen direkte spørsmål- slik tradisjonens tro er i det japanske rettssystemet. Videre har de mulighet til å gi retten sin mening om straffeutmåling, og de kan be om å undersøke bevismaterialet om de skulle ønske dette.

- Vil ha rettferdighet
Familien Hawker har tidligere uttrykt at de ikke er interessert i å motta inntektene fra boka til Ichihashi..

VIL HA RETTFERDIGHET: Familien til den drepte Lindsay Hawker reiste i dag til Tokoy for å overvære rettssaken til mannen som drepte og voldtok deres søster og datter. Fra venstre: mor Julia Hawker, søster Lisa, søster Louise og faren Bill Hawker. Foto: AP Photo
VIL HA RETTFERDIGHET: Familien til den drepte Lindsay Hawker reiste i dag til Tokoy for å overvære rettssaken til mannen som drepte og voldtok deres søster og datter. Fra venstre: mor Julia Hawker, søster Lisa, søster Louise og faren Bill Hawker. Foto: AP Photo Vis mer

- Vi reiser til Tokoy i dag for å overvære rettsaken til Ichihasi og vi håper på rettferdighet for vår datter. Det har alltid vært vårt mål, sa Bill Hawker til SkyNews i dag.

- Jeg kan ikke si noe mer enn det i dag, men vi er en veldig sterk familie og vi skal overvære dette helt til siste slutt. Alt vi vil er å få rettferdighet for Lindsay, fortsatte han.

Dagbladet omtalte saken i 2007, da det var klart at Lindsay og Ichihashi ble observert sammen på en cafe samme dagen som drapet fant sted. Det var disse bildene som bidro til at Ichihashi ble mistenkt. Da politiet ankom leiligheten hans, flyktet han barbeint ut av leiligheten og unnslapp politiet.

Dommen vil falle 21. juli.

DREPT: Familiebilde av Lindsay Ann Hawker (22) som ble funnet drept og begravet i et badekar fylt med sand. Foto: EPA/FAMILY COLLECT
DREPT: Familiebilde av Lindsay Ann Hawker (22) som ble funnet drept og begravet i et badekar fylt med sand. Foto: EPA/FAMILY COLLECT Vis mer