Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vår by?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Oslo skal ta smilet på i anledning byens 1000-årsjubileum neste år, lover jubileumsgeneral Gro Balas. Hun inviterer til kalas hele året og lover brus i byens fontener. Som om det fins Oslo-folk der ute. Som om vi ikke først og fremst tilhører annen og tredje generasjons innvandrere fra alle andre kanter av landet og andre land. Vi er både to- og fremmedspråklige. Resten bryter også på den såkalte Oslo-tonen.
  •  Da er det vel på tide å gjøre noe med det. Oslo kan ikke bare være et sted der vi bor og jobber, mens vi egentlig hører hjemme på Hadeland. Etter tusen år må vi kunne erklære Oslo for like god som Neslandsvatn. «De' e' hær æ hør' tell,» som det heter på Karlsøy i Troms. Så vi takker ja, vi kommer. Fra «Lille Pakistan« på Tøyen og «Silkesvingen« i Holmenkollåsen kommer vi for å høre hjemme blant bygater, høyhus, asfalt, stål, glass og betong. Så neste år er vi opptatt. Vi skal på by'n.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media