Var daglig leder i kjempe- pyramide - innrømmer CV-juks

T5PC-topp Jonny Groth (55) ble direktør i offentlig eid prestisjefirma ved CV-juks og rein løgn. Nå angrer han.

BEKLAGER: Jonny Groth, tidligere daglig leder i T5PC Global Markets, har jukset med CVen for å få jobb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BEKLAGER: Jonny Groth, tidligere daglig leder i T5PC Global Markets, har jukset med CVen for å få jobb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJELLER (Dagbladet): Da The 5 Percent Community-pyramiden (T5PC) begynte å skjelve i 2004, måtte daglig leder i T5PC Global Markets, Jonny Groth (55), finne seg ny jobb. T5PC gikk konkurs i november det året, Groth sluttet i august.

Han begynte i 2005 som direktør for inkubasjon og forretningsutvikling i det offentlig eide innovasjonsfirmaet Campus Kjeller.

Da han søkte, og fikk, jobben, oppga Jonny Groth opplysninger som Dagbladet nå kan avsløre at var rein løgn.

Dagbladet vet at i det i dokumentasjonen Groth har levert til Campus Kjeller sto at han hadde «Master of management fra BI Oslo, 1994-95» og også BI-utdannelse 1977-1981. I virkeligheten har Groth kun ett enkelt kurs ved BI, tatt i 1995. Kurset, som var i prosjektledelse, utgjør ti vekttall, fordelt på en prosjektoppgave og en eksamen.

Men dette var ikke første gang Jonny Groth fusket med CV'en.

Angrer Groth innrømmer at han også til en arbeidsgiver tidlig på 1980-tallet oppga den ikke-eksisterende BI-utdannelsen fra 77-81. Han ble da tatt på fersken. Nå angrer han bittert for å ha forledet en arbeidsgiver på ny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer