- Var det ingen som drepte Wenche?

TØNSBERG (Dagbladet): - Var det ingen som drepte Wenche? spør en sjokkert familie etter at Tønsberg byrett i går frifant den tiltalte 29-åringen for drapet på Wenche Bardosen (54) i mai i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten mener tiltalte ikke har hatt til hensikt å drepe. Han ble i stedet dømt for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Straffen ble satt til ni års fengsel. Aktor hadde lagt ned påstand om femten års fengsel for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Saken blir trolig anket til Agder lagmannsrett.

Ingen tillit

- Vi håper dommen ikke blir stående. Vårt første møte med det norske rettsvesenet fra innsiden var en skuffelse, sier Kjell Bardosen til Dagbladet.
Han synes ni års fengsel er liten straff for mannen som overfalt og slo søsteren slik at hun døde mange timer seinere, ute av stand til å få tak i hjelp. Men både han og kona reagerer aller kraftigst på at retten ikke ville dømme 29-åringen som en drapsmann.

- Hvem drepte Wenche da? spør familien.

I går fikk den hjertesyke faren til avdøde, Einar Bardosen (76), beskjed om dommen på overvåkingen på Vestfold sentralsykehus.

På sykehus

Han ble lagt inn på sykehus i helga. Nå er det ti måneder siden tragedien skjedde i leiligheten til Wenche Bardosen på Klokkeråsen skole i Tønsberg.

- Far reagerte på samme måte, først og fremst på bedømmelsen i saken, sier Kjell Bardosen.

Statsadvokat Paal Chr. Aartun konstaterer at han ikke fikk medhold i påstand om at 29-åringen skulle dømmes for drap. Riksadvokaten avgjør om saken skal ankes.