Var det «Meo» som ble drept?

Thaikvinnen «Meo» forsvant under mystiske omstendigheter fra et massasjeinstitutt i Oslo i august. Kvinnens slektninger i Norge har ikke fått livstegn fra henne siden. Politiet har koblet forsvinningen opp mot drapet på den asiatiske kvinnen som ble funnet i Hobøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti etterforskere jobber nå med å finne identiteten til kvinnen som ble funnet drept og dumpet ved en skogsvei i Hobøl i Østfold søndag 30. august. Ett av sporene politiet etterforsker, er meldingen om at en prostituert thailandsk kvinne skal ha forsvunnet fra et massasjeinstitutt i Oslo.

Tøft miljø

- Sporet er fremdeles interessant for oss, sier politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politidistrikt.
Dagbladet har i flere dager jobbet opp mot det thailandske prostitusjonsmiljøet i Oslo. Flere av kvinnene i miljøet bekrefter historien om «Meo», men de er livredde for å uttale seg.

- Vi frykter hun er drept. Miljøet er tøft, og vi er redde for represalier, sier en thaikvinne.
Den thailandske kvinnen som er forsvunnet skal ha tilknytning til Sverige. Hun skal ha kommet til Norge for flere måneder siden, og jobbet på et utested i Oslo. Serveringsstedet har tilknytning til et massasjeinstitutt. Dagbladet kjenner navnet på massasjeinstituttet.

Uten forklaring

Den thailandske kvinnen skal ha solgt seksuelle tjenester til både nordmenn og utlendinger i Oslo. Utestedet hun var tilknyttet skal være drevet av flere menn med forbindelse til det organiserte kriminelle miljøet i hovedstaden.

Kvinnen skal ha benyttet flere alias-navn i forbindelse med sexsalget. Tanya, Meo og trolig Rosia er eksempler på navn kvinnen skal ha benyttet. Problemet er at flere prostituerte bruker de samme navnene.
Navnet «Meo» er derimot mer sjeldent, og skal også være kvinnens kallenavn blant venner.

- Prostitusjonsmiljøet blant utlendinger i Oslo er uoversiktlig. Det arbeider flere thailandske jenter som kommer fra Sverige i byen, samtidig som det sannsynligvis også er flere prostituerte med ulovlig opphold i landet, sier en politikilde til Dagbladet.

Sporløst borte

Verken Pro-Senteret eller de prostituertes interesseorganisasjon, Pion, har hørt om den forsvunne kvinnen.

Ifølge prostituerte Dagbladet har vært i kontakt med, hadde ikke den thailandske kvinnen noen planer om å forlate landet. Hun forsvant sporløst uten å gi beskjed til verken venninner eller slektninger i Norge.

«Meo» forsvant i samme tidsrom som den ukjente asiatiske kvinnen ble drept og dumpet i Hobøl.

Ukjent kvinne

- Vi vet fremdeles ikke hvem kvinnen er. Ingen har meldt henne savnet, til tross for at hun har vært etterlyst i en uke i tv og aviser, sier politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politidistrikt til Dagbladet.

Det eneste etterforskerne nå vet med sikkerhet, er at den spesielle ringen med smaragder og diamanter som kvinnen bar, er laget i Thailand.
Kvinnen ble funnet drept søndag for en uke siden, men drapet skjedde trolig i midten av august.

Mystisk mann

Den 17. august ble en mann av utenlandsk opprinnelse observert på grusveien i Hobøl, rett ved der hvor liket av kvinnen ble funnet 14 dager seinere. Mannen settes nå i forbindelse med drapet.
Han hadde antydning til kulemage, og kjørte en lys bil, trolig Mazda 626, Nissan Bluebird eller liknende. I baksetet på bilen satt en liten gutt i et barnesete. Bilen har trolig en spoiler på bagasjelokket.

Politiet har ikke fått noen konkrete tips om hvem den mystiske mannen kan være. Han har heller ikke meldt seg selv for politiet.

- Vi holder alle muligheter åpne, sier Angell. Politiet har tidligere fått tre ulike tips om at den drepte kvinnen kan være fra det utenlandske prostitusjonsmiljøet i Oslo.