Var det pensjon Jens lo av?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PFU er sjokkert! Midt under hans egen pressekonferanse om pensjonsforliket setter statsminister Jens Stoltenberg i gang med å fnise! PFU måtte høre etter både en og to ganger for å skjønne hva som var så morsomt. Enten synes Jens at det er fryktelig morsomt å holde spontane forelesninger om pensjon for pressen, eller så hadde han egentlig mer på hjertet. For hva ellers var det han egentlig hadde gjort natta i forveien? PFU bare spør, og gjengir noe av det Stoltenberg sa:

«Hva er opp og hva er ned, er jo noe vi har brukt mye tid på. Det blir et filosofisk spørsmål om den gikk opp eller ned.» Etter enda mer fnising argumenterte statsministeren for at det å videreføre bruttopensjonen samtidig som den omfattes av levealderjustering og ny indeksregulering, ikke er selvmotsigende. «Det har vi bevist i natt,» sa Stoltenberg til det som på politikervis ofte blir kalt for «munterhet i salen», før han la til og lo: «Jo, det er en stor ting å være med på. Det har vi gjort i natt.»

Et annet spørsmål PFU nå stiller seg er om Dag Terje

Andersen sovnet og det var en statssekretær som tapte i stein-saks-papir utpå morgenkvisten, da uker med forhandlinger og skriverier i mediene førte til at pensjonsordninga i staten blir akkurat som før. Statsministerens lystige forklaring førte oss ikke en millimeter nærmere svaret.

Fløtepusen Christian Ingebrigsten har blitt personlig. Ikke på vegne av seg selv, men på vegne av Fremskrittspartiet. Mannen har tross alt laget FRPs elendig landeplage på enhver kongeblå valgkampbod. Og neida, han har ennå ikke sagt han angrer, men innrømmet overfor NRKs Christian Strand at han kanskje har vært litt naiv. PFU forstår, men gjengir likevel hans egen, personlige, forklaring på hvorfor han skrev låta. «Jeg synes det er viktig å engasjere folk til å være engasjert politisk. Det er faktisk en av grunnverdiene i den sangen som handler om å ta valg, ta ansvar for å skape den «fremtiden» vi ønsker. Og det er viktig uansett hvilket parti en stemmer på. Det er mitt budskap opp i det hele fra meg personlig.»

PFU mener det heller ikke er fritt for personlige politiske budskap fra den mannen for tida, men overlater til Siv Jensen og ikke Christians tv-makker og vår nye dansehelt; Svein Tore Bergestuen, å dømme det.

Når Haakon Lie i dag minnes i Samfunnssalen, Oslo Arbeidersamfunn, i dag, forlater neppe sjela hans lokalene like raskt som kroppen. Den gamle partisekretæren er også selvsagt mer enn passiv hovedperson på minnestunden. Koret som skal synge, har han selv bestilt. Egentlig skulle det befunnet seg på et fly et helt annet sted på vei til konsert, men flyreisen ble utsatt en time med flyselskapets velsignelse fordi de måtte synge for han Haakon. PFU er like imponert som hans gamle motstander Reiulf Steen må være irritert: Selv fra den andre siden vil ikke Haakon la Arbeiderpartiet styre arrangementene sine uten innblanding.

Regjeringen satser friskt på forslaget om en norsk-kunnskapstest som betingelse for nye statsborgerskap. Statssekretær Libe Rieber-Mohn turte ikke lage noe forslag da Dagbladet spurte, men innrømmet at hun nok ville strøket på testen dersom reporternes forslag til ordtakspørsmål skulle være med. Først for ett år siden forklarte mannen hennes at det heter lusa på gangen (som i måten å gå på) ikke gangen - som den utenfor statssekretærkontoret hennes. PFU lurer på om Libe hvem vil hoppe etter og hvor hun var da Brå brakk hva, men roper likevel hurra for Høyre. Dere tør der Ap tier!

I mellomtida leker regjeringen stol-leken. Trond Giske vikarierte som kjent som justisminister da Knut Storberget var syk, men nå er justisministeren frisk nok til å vikariere for næringsministeren. Sylvia Brustad ble syk før mistillitsforslaget fra opposisjonen kom denne uka, men PFU håper isjasen bedrer seg slik at hun blir frisk nok til å steppe inn før Liv Signe Navarsete kommer tilbake på jobb.

Ingen av dem nådde imidlertid opp til Nettavisens mye omtalte mest sexy-liste, der redaktørens kone Kjersti Løken Stavrum havnet på en 16. plass. PFU skjønner ikke hva alt maset handler om, Aftenposten-redaktøren er jo super girl og definitivt en av landets flotteste kvinner. På vår liste havner hun selvsagt også. Like bak Marie Simonsen, Anne Aasheim, Jane Throndsen og Annes dame Mette

Tollefsrud.