- Var det riktig å gi Obama fredsprisen?

Ahmadinejad intervjuet av amerikansk tv, hadde selv en hel del spørsmål.

AHMADINEJAD: Irans president Mahmoud Ahmadinejad ble intervjuet av den amerikanske tv-kanalen ABC under klimatoppmøtet i København.   Foto: SCANPIX AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
AHMADINEJAD: Irans president Mahmoud Ahmadinejad ble intervjuet av den amerikanske tv-kanalen ABC under klimatoppmøtet i København. Foto: SCANPIX AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Amerikanske ABC og reporteren Diane Sawyer fikk under klimatoppmøtet i København tid til å intervjue Irans president Mahmoud Ahmadinejad.  

- Kan du si til det amerikanske folk, i kveld, at Iran ikke kommer til å anskaffe atomvåpen? Kommer det aldri til å eksistere atomvåpen i Iran?, spurte Diane Sawyer den iranske presidenten.     

- I Iran så har vi et ordtak som sier «hvor mange ganger må jeg repetere dette?». Du bør si en ting bare en gang. Vi sa en gang at vi ikke ville ha atomvåpen. Vi aksepterer ikke dette, svarte Ahmedinejad.  

Da Sawyer ville vise et iransk dokument som angivelig beviser Irans forskning på våpenføring av kjernefysiske våpen, viftet presidenten vekk papiret.  

- Nei, jeg vil ikke se de dokumentene. Det er en rekke fabrikerte papirer som USAs myndigheter har fabrikert.  

- Hva har mr. Obama egentlig gjort for verdensfreden?Sawyer forsøkte en hel rekke ganger i løpet av intervjuet å få et direkte ja eller nei-svar fra presidenten omkring Irans omstridte atomprogram. Og rett etter spørsmålet om atomvåpen, avbrøt Ahmadinejad sin intervjuer og spurte sitt ja/nei-spørsmål:  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer