Var dette nådestøtet? Brann på vei mot nedrykk etter nok et hjemmetap

Sarpsborg snudde i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRANN STADION (Dagbladet): Kollektiv neglebiting i høstmørket i Bergen i kveld.

Sarpsborg 08 spilte bare for æren, mens Brann måtte ha tre poeng i Bergen i kveld.

Og det var bergenserne som åpnet best.
Norlings trekk med å lempe opp kraftpluggen Azar Karadas fra midtstopperplass, var et lurt trekk, om enn litt sent i sesongen. Etter halvminuttet banet han vei for Kasper Skaanes, som utrolig nok bommer fra 14-16 meter alene med Gudmund Kongshavn.
Brann fortsatte å spille bra, og hadde mesteparten av spillet de første 45 minuttene.

Fremdeles er det en god del rusk, rask og sleivpasninger i Branns forsvar som mot et bedre lag kunne vært skjebnesvangert.

Burde hatt ett mål hver
Hva så med gjestene? Joda, de var tidvis farlige og bidro til underholdning. Etter drøye kvarteret burde Alejandro Castro scoret etter typisk rot i Branns midtforsvar. Men på samme måte som Skaanes sleivet i andre enden av banen, er heller ikke Castro god nok fra 16-metersstreken med kun Brann-keeperen foran seg.

Krigeren Azar
Men så skjer det hele Bergen har ventet på: Branns Azar Karadas brøyter unna tre forsvarsspillere, legger ballen fint videre til Fredrik Haugen, som alene med keeper såvidt får skutt ballen i mål. Endelig litt flaks på Brann stadion. Hjemmelaget gikk til fortjent ledelse etter 45 minutter som ble preget av tøffe taklinger og tidvis underholdende spill av begge lag.

Mer defensivt etter hvilen
Tempoet i første omgang holdt ikke etter pausen. Branns midtbane hadde et godt grep på kampen, men hjemmelaget spilte seg til få sjanser og imponerte ikke spillemessig. Det var tydelig at etter 20 spilte minutter begynte hjemmelaget å tenke på å sikre seieren, på bekostning av å angripe for enhver pris. Dermed ble det et rotete kamp av begge lag.

Allikevel hadde bergenserne et greit tak på Sarpsborg som skapte lite i første halvdel av andre omgang.

Men så skjedde ting fort:
I det 70 minutt burde Brann-spiss Marcus Pedersen avgjort kampen. Men fra seks meter skjøt han svakt rett på keeper. Her burde det stått 2-0.

I stedet kom Sarpsborg på et sjeldent raid minuttet etter. Etter en corner scorer Andreas Nordvik. Brann-forsvaret får ikke kontroll, og dermed kan Sarpsborg-midtstopperen smelle inn reduseringen fra åtte-ni meter.

De siste 15 minuttene ble preget av mange store Brann-sjanser. Men som tidligere i år: Brann er ikke gode nok og sløser bort sjanse etter sjanse. Og hva skjer da? Jo, Sarpsborg kommer på en contring. Islendingen Gudmundur Thorarinsson finter bort Andreas Vindheim, og setter ballen opp i nettaket. Dermed var det takk for i kveld i Bergen.

I kveld ble det bare nesten i Bergen. Som så mange ganger før for Tippeligaens dårligste hjemmelag. Nå er Brann avhengig av at Sogndal taper i helgen, og at de på et nærmest mirakuløst vis vinner de tre siste kampene.

Drøyt 10 000 tilskuere på Brann stadion i kveld. Det blir garantert ikke så mange solgte billetter neste gang.

NOK ET TAP: Sarpsborg ble for sterke for et sjansesløsende Brann i Bergen. Nå ser det bekmørkt ut med tre kamper igjen å spille. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NOK ET TAP: Sarpsborg ble for sterke for et sjansesløsende Brann i Bergen. Nå ser det bekmørkt ut med tre kamper igjen å spille. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer