Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Var Dianas sjåfør spion?

Sjåføren som kjørte bilen da prinsesse Diana døde, kan ha vært hemmelig spion. Nå krever Scotland Yard svar fra den britiske etterretningstjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren, den franske sikkerhetsoffiseren Henri Paul, døde selv i den tragiske ulykken i Paris i august 1997.

Resultatet av blodprøvene viste at han var full da ulykken skjedde. I ettertid er det stilt spørsmål om hvorvidt blodprøvene var ekte, og eksperter har uttalt at med de høye verdiene av karbonmonoksid som ble målt i sjåførens blod, ville han ikke ha vært i stand til å gå - langt mindre kjøre bil.

Hvor kom pengene fra?

Nå tyder nye opplysninger på at den franske sjåføren, som jobbet ved Ritz Hotel i Paris, kan ha vært spion for den britiske militære utenlandsetterretningen MI6. Daily Mail skriver at Scotland Yard nå kommer til å kreve svar på en rekke spørsmål fra toppsjefene i MI6:Jobbet sjåføren Henri Paul for MI6 med oppdrag om å spionere på Diana og kjæresten Dodi, og Dodis far, Mohamed al-Fayed, som eier Harrods og Ritz?Møtte Paul en representant fra MI6 de to timene han var borte før den fatale kjøreturen?Var de 13 200 kronene i kontanter som ble funnet på sjåføren, betaling fra MI6 for å ha viderebrakt viktig informasjon om Dianas bevegelser?Hvorfor hadde Paul, som bare tjente gjennomsnittlig godt, 13 forskjellige bankkontoer med over en millioner kroner?Hadde Paul noensinne, som ansatt ved et av verdens viktigste forretningshoteller, tidligere tatt oppdrag for etterretningen?

Etterforsker ennå

Politietterforskningen etter Dianas død er ennå ikke avsluttet. Politiets etterforskningsleder sir John Stevens har lovet at hver stein skal bli snudd for å finne ut hva som egentlig skjedde i tunnelen i Paris.

OVERVÅKET? Prinsesse Diana.
ETTERFORSKES: Henri Paul kjørte ulykkesbilen da Diana omkom.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media