Vår doble holdning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For andre gang har Integrerings- og mangfoldsdirektoratet målt befolkningens holdninger til spørsmål som gjelder innvandring og integrering. Resultatet er ikke lystig lesning og reflekterer usikkerhet og fremmedfrykt i mange viktige spørsmål. Samtidig registreres positive holdninger når det gjelder kampen mot diskriminering og rasisme. I sum kan det synes som om nordmenn prinsipielt er mot diskriminering av innvandrere, men at vi på samme tid bærer med oss mistenksomhet og ønsker om hard grensesetting. En slik dobbel holdning er lett å gjenfinne i ulike regjeringers famlende politikk når det gjelder innvandring og integrering.

Undersøkelsen viser at andelen som mener integreringen av innvandrere i det norske samfunnet i det store og hele fungerer ganske eller meget dårlig, har økt fra 37 prosent i 2005 til 47 prosent i 2006. Skepsisen mot muslimer er økende. Nesten en tredel av befolkningen mener muslimenes innvandring til Norge bør begrenses. Omtrent halvparten er imot at det bygges moskeer i Norge. Samtidig er et overveldende flertall (åtte av ti)

positive til at myndighetene aktivt motvirker diskriminering. Sju av ti er villige til å boikotte foretak som er dømt for rasisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer