- Var du i Romania i går kveld og tok ut 9 700 kroner ?

Svindelbølge avslørt mot kortkunder i barnebutikk i Kristiansand.

- SKJUL KODEN:  Det er beste rådet fra finansnæringen, enten du betaler i med kort i butikk her hjemme eller bruker minibank på ferie i sommer - som her på Mallorca.  Foto: TOM E. ØSTHUUS.
- SKJUL KODEN: Det er beste rådet fra finansnæringen, enten du betaler i med kort i butikk her hjemme eller bruker minibank på ferie i sommer - som her på Mallorca. Foto: TOM E. ØSTHUUS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sjekk bankkontoen hvis du har handlet barneklær eller leker i Kristiansand de siste ukene. Bankenes kontrollorganer er på tå hev etter at en ny organisert kopiering av magnetstriper på bankkort er i ferd med å bli avdekket.

I ettermiddag har Finansnæringens Hovedorganisasjon fått bekreftet at det har vært montert skimming-utstyr noen dager i mai hos babyutstyr- og lekebutikken Barneland i Sørlandsparken i Kristiansand.  - Kontoer med kort som er brukt i den butikken er nylig blitt svindlet fra tre-fire land, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Westby i Finansnæringens Hovedorganisasjon til Dagbladet.

Etter at norske minibanker fikk anti-skimmingutstyr og ble kopisikre, har utenlandske kortbander forsøkt å lure deg på bensinstasjoner og barneforretninger. Mønster fra HamarKunder som betalte med kort i Lekehuset i Maxi Storsenter i Hamar mellom 22. og 29. mai i år, er allerede svindlet for mellom en og to millioner kroner.

De første kontantuttakene ble gjort i Italia, og politiet har etterlyst en 35 år gammel rumener, som også er fanget opp av overvåkningskameraer mens han fikser med betalingsterminaler på bensinstasjoner i Drammen og Rakkestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer